Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 9. 1. 2014.

| Sport

Konstantin spreman za nastavak sezone

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-Picture-360.jpg
Marko Cvetković

Posle tronedeljne pauze košarkaši Konstantina nastavljaju borbu u Košarkaškoj ligi Srbije pošto im u goste stiže Sloga u 15. kolu. Trener Marko Cvetković zadovoljan zalaganjem igrača, a veruje u plasman na vrh tabele.

Pauza u prvenstvu je trajala tri nedelje i tokom tog perioda niški igrači su imali priliku da se spreme za nastavak koji ih čeka.

- Iskoristili smo, pre svega, da se oporavimo i da sredimo sitne povrede koje nas prate, pre svega Đurđevića i Despotovića. Spremali smo se za drugi deo prvenstva, koji počinje već sada. Ima 12 utakmica do kraja marta - kaže Marko Cvetković, trener Konstantina.

Učinak Konstantina tokom 14 kola je 8 pobeda i 6 poraza. Sa 22 boda niška ekipa zauzima sedmo mesto na tabeli.

- U prvom delu sezone su bile utakmice gde je svako svakog mogao da dobije. Ostaje žal za Vršcem kod kuće i protiv FMP-a u Železniku. Dobijene utakmice smo gubili. I pored toga, zadovoljan sam učinkom mojih igrača i njihovim učinkom i zalaganjem. Moramo u drugom delu da održimo nepobedivost na domaćem terenu. Moramo kod kuće da budemo maksimalni, ako želimo da se kandidujemo za neki viši plasman. Sigurno će ekipe dolaziti motivisanije - kaže Cvetković.

Dobru odbranu Konstantin je pokazao i preko statistike pošto je treća ekipa u ligi po broju primljenih poena (1003), ali statistika pokazuje i da je među ekipama koje su postigle najmanji broj koševa (1026) i na toj listi je na 4. mestu.

- Od utakmice do utakmice moramo da stojimo sa obe noge na zemlji, do kraja prvenstva. Ne odgovara nam taj ritam utakmica subota-sreda-subota. Do kraja se neće znati ništa, odlučuju jedna-dve pobede. Imamo 8-6 sa dobrom zalihom pobeda na "vrućem" terenu. Ide sve po planu. Od Železnika smo bolji u nekom krugu. Ali, idemo polako - istakao je Cvetković.

Konstantin u svom sastavu ima samo 11 igrača. O pojačanjima se pričalo, ali i dalje nema napretka.

- Trenutna finansijska situacija je takva da su i ovi momci neisplaćeni i duguje im se dosta. Bilo ko da dođe treba novac da mu se da, a ne želimo da se stvara loša atmosfera i da za nekog ima para, za drugog nema. Bilo je razgovora sa nekoliko igrača, ali oni su izabrali druge sredine, gde misle da mogu finansijski bolje proći - objasnio je Marko Cvetković.

Prvi meč u ovoj godini Konstantin će odigrati u subotu, 11. januara od 19h u hali Čair. U Niš tada, u okviru 15. kola KLS-a dolazi Sloga iz Kraljeva.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • mm

    16:42 // 9. 1. 2014.

    koja je cena ulaznice

    • Johny

      21:53 // 9. 1. 2014.

      100 din bi trebalo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: