Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 10. 3. 2017.

| Sport

Konstantin štedi i podmlađuje tim

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Konstantin
Mladi sastav će igrati do kraja sezone; foto: Vanja Keser

Povodom loše sezone, u kojoj su u 19 utakmica uspeli da pobede samo jednom, u niškom Košarkaškom klubu Konstantin kažu da je ona rezultat podmlađivanja ekipe, kao i da je to cena koja je morala da se plati da bi se napravio “tim za budućnost”.

Ceo tim koji je prošle godine branio boje Konstantina napustio je klub na kraju sezone. Predsednik kluba Uroš Parlić ovu situaciju je objasnio time što su svi ti igrači postali preskupi za njihov budžet.

Mi smo kao klub doneli odluku da pravimo tim za budućnost. Ukoliko ne računamo Slavišu Bogavca, prosek našeg tima je 19,5 godina što je ubedljivo najmlađa ekipa u Košarkaškoj ligi. Na leto ćemo dovesti još mladih igrača i pravimo tim za naredne 4 godine - kaže Parlić.

Ipak, veliki deo igrača koji se našao u timu na početku sezone ne igra više, što je Parlić objasnio lošim izborima, ali i nekim sporazumnim raskidima jer su izdaci bili preveliki. Njih zamenjuju igrači iz podmlatka Konstantina.

Mladi trener Ivan Simić, koji je takođe došao u toku prvenstva, kaže da je podmlađivanje ekipe teško, ali smatra da će biti uspešno.

Iz nedelje u nedelju mlađi igrači dolaze, na treningu sada imamo njih osmoricu koju priključujemo nekom sistemu. Ide malo teže, ali mislim da smo na vreme počeli sa podmlađivanjem ekipe i da će to dobro početi da funkcioniše - kazao je Simić.

Poslednjih meseci su tu i brojne povrede, a javilo se i nezadovoljstvo u klubu zbog neisplaćenih zarada. Predsednik kluba Uroš Parlić objasnio je da niko nije primio platu od januara, jer iz Grada nije stigao novac.

Njihova zarada za januar kasni i ja mislim da ćemo ih isplatiti do kraja ove nedelje. Mi od početka januara nismo dobili ni dinar, ali situacija je na početku svake godine takva - rekao je Parlić.

Podsetimo, prošle sezone Konstantin je bio među najboljih 8 ekipa u državi, ali je nakon tog uspeha ceo tim napustio klub, dugo se nije znao ni sastav ni trener, a pripreme su kasnile

U klubu naglašavaju da su oni prošle godine imali tim koji je nekoliko godina igrao zajedno, i zato postizao takve rezultate. Sada je cilj da ponovo naprave takvu bazu, a kažu da je ispadanje iz lige ceh koji će platiti, ali i da će se vratiti kada budu bili spremni. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    21:44 // 10. 3. 2017.

    Pricica za naivne...Pa i ti mladi gledaju da pobegnu,tamo gde ima najosnovnijih uslova,gde ce ih uvazavati i gde nije"situacija na pocetku svake godine takva"!
    Pocetak godine je januar,a ne deseti dan marta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: