Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:09, 12. 12. 2013.

| Sport

Konstantin trojkama u finišu "srušio" Smederevo

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-petar-despotovic-konstantin-nis.jpg
Petar Despotović

Košarkaši niškog Konstantina savladali su u furioznom finišu ekipu Smedereva 83:70 (20:12,13:23,21:22,29:13) u okviru 12. kola Košarkaške lige Srbije, pred oko 500 niških ljubitelja košarke.

U meču u kojem je Konstantin pokazao dva različita lica u dva poluvremena serijom trojki u finišu meča slomili su jak otpor mlade i izuzetno perspektivne ekipe Smedereva. Imali su gosti skoro trideset minuta rezultatsku prednost, ali su pred kraj utakmice popustili i platili danak neiskustva, u ovom trenutku, kvalitetnoj ekipi Konstantina.

Najefikasniji u redovima domaćih još jednom je bio ove sezone fantastični Petar Despotović sa 24 poena i Vladimir Đorđević sa 17 poena i 7 skokova. Odličnu podršku imali su u centarskoj liniji, po 11 poena ubacili su Goran Ostojić i Danilo Tasić (12 sk.). Kod gostiju Jaramaz je ubacio 19, Zagorac 15, a Radenković 12 poena.

Gosti iz Smedereva bolje su otvorili meč i preko Jaramaza poveli 8:0. Nišlije su imale dosta problema sa zonskom 1-2-2 odbranom gostiju, pokušavali trojkama da razbiju takvu postavku, ali ih šut na otvaranju meča nije služio. Prve poene domaći su postigli tek u 4. minutu. Ulaskom Đorđevića, Konstantin je agresivnije pristupio u odbrani, što je prouzrokovalo fantastičnu seriju od 20:3. Da sudije takvu požrtvovanost nisu sankcionisale faulovima, prednost bi bila još veća, ali su Smederevci bili precizni sa linije slobodnih bacanja, pa je posle prvih 10 minuta rezultat glasio 20:12.

U 11. minutu domaći su prvi put imali dvocifrenu prednost, posle poena Đurđevića (23:12). Međutim, gosti sa dve vezane trojke brzo prilaze na pristojan zaostatak. Konstantinu je dosta problema u reketu zadavao robusni Radenković, koji je konstantno navlačio dvojicu igrača na sebe, što je ostavljalo više prostora bekovima, koji su poenima spolja održavali rezultat u egalu.

Sa druge strane, Nišlije su lako izlazile na kraj sa zonom, koju su gosti uporno forsirali, i u svakom napadu imali otvoren šut za 3 poena, ali je realizacija bila katastrofalna (u prvih 20 minuta samo 3 pogođene trojke iz 21 pokušaja).  Gosti su to vešto iskoristili, i preko Jaramaza i Zagorca na poluvremenu vodili 2 poena razlike - 33:35.

"Veliki odmor" očigledno je dobro došao obema ekipama, pošto su obe ekipe u trećem kvartalu igralo dosta brže i intenzivnije. Sa 2 trojke Despotovića i prodorom Đurđevića Konstantin vraća prednost na svoj konto, ali im pod svojim obručom i dalje dosta muka zadaje Radenković. Usledila je rezultatska klackalica i period igre u kome su se ekipe stalno smenjivale u vođstvu.

Što se realizacije tiče, došlo je do zamene uloga. Gosti su poene postizali šutevima van linije 6.75 , a domaći iz reketa, gde treba istaći plejmejkera Đurđevića, koji je sjajno probijao prvu liniju odbrane gostiju i sjajno asistirao saigračima. Sa nove 2 trojke Jaramaza i Zagorca Smederevo u poslednji period ulazi sa +3 - 54:57.

Na otvaranju 4. četvrtine još jednom je mlađani Zagorac bio precizan za 3 poena, i gosti odlaze na +6 (54:60), ali Nišlije odgovaraju serijom 10:2 i posle efektnog zakucavanja Stojačića prelaze u vođstvo (64:62). Usledila je konfuzija u igri mlade ekipe iz Smedereva, teško su pronalazili rešenja, što je dodatno ulilo samopouzdanje domaćima, pa preko Ostojića i Đorđevića stiču 5 poena prednosti - 69:64. Ali, već u narednom napadu trojkom sa preko 8 metara Jaramaz vraća svoj tim na minus 2.

A onda je usledila rafalna paljba čete Marka Cvetkovića van linije 6.75. Despotović, Stojačić, Đorđević, opet Stojačić, pa opet Despotović u nepuna 2 minuta demolirali su goste i postavili konačan rezultat 83:70.

Posle kompletnog 13. kola Konstantin se nalazi na deobi trećeg mesta sa ekipom FMP-a sa skorom od 8 pobeda i 4 poraza, dok je ekipa Smedereva na 8. mestu sa po 6 pobeda i poraza.

U narednom kolu prvog dela šampionata Konstantin gostuje ekipi OKK Beograda, dok Smederevo na svom terenu dočekuje Metalac.

KONSTANTIN - SMEDEREVO 83:70 (20:12, 13:23, 21:22, 29:13)

KONSTANTIN : Despotović 24, Đorđević 17, Ostojić 11, Tasić 11, Stojačić 9, Đurđević 8, Barać 3, Todorović, Trailović, Vitković, Ristić

SMEDEREVO : Jaramaz 19, Zagorac 15, Radenković 13, Simović 9, Sparović 5, Rnić 3, Simeunović 3, Veljković 3, Antić, Mitrović, Stojanović

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    14:49 // 12. 12. 2013.

    Stojacic je svojom hrabrošću i drskoscu napravio čudo u poslednjoj cetvrtini, prelomio i doneo preokret uz NBA zakucavanje!
    Ako bude imao strpljenja i ako malo ojača ima sanse da dogura bas daleko..

  • ГоранЧе

    09:38 // 12. 12. 2013.

    Тооооо!!!!Браво момци,све полако долази на своје место.Милина вас је гледати како се борите и допуњујете.Имате спортску дрскост и није чудо што Цветковић стално инсистира на њој.Опет је тренер кола :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: