Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:27, 8. 5. 2015.

| Sport

Konstantin ubedljivo poražen od Zvezde

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kosarha
foto: Vanja Keser

U 4. kolu Superlige košarkaši niškog Konstantina izgubili su rezultatom 87:60 (24:13, 26:12, 23:14, 14:21 ) od Crvene zvezde, aktuelnog šampiona Jadranske lige i pobednika Kupa Koraća.

Niški tim nije uspeo da ozbiljnije zapreti favorizovanom rivalu. Od prvog do poslednjeg minuta bio je inferioran i nemoćan u odnosu na protivnika. Sa druge strane, osvajač Kupa i ABA lige potpuno je kontrolisao utakmicu i demonstrirao svu snagu i raskoš u igri.

Od starta gosti iz Beograda nametnuli su svoj stil igre sa dosta trčanja. Domaći su u uvodnim minutima uspevali da im pariraju, i preko Ostojića i Despotovića održavali rezultat u egalu. Nišlije su pre svega dobro funkcionisale u odbrani, ali je kao i svakom protivniku Crvene zvezde, najviše muka zadavao gorostasni Marjanović.

DSC-8775 foto: Vanja Keser

Sredinom prve četvrtine ekipa Dejana Radonjića preko Jovića i Marjanovića pravi seriju 7:0 za vođstvo od 13:6. Prilično dobro se Konstantin držao i u napadu, i pored izuzetno agresivne odbrane gostiju. Realizacija je bila problem, promašeno je par zicera, pa je posle Kalinićevih poena u 7 minutu rezultat glasio 15:8.

Pokušavali su domaći kroz reket da poboljšaju realizaciju, ali su crveno beli dobrom agilnošću sprečavali to. Svaku grešku u napadu Konstantina kažnjavali su efektnim kontrama, pa je nakon uvodnih 10 minuta domaći sastavu bio u minusu od 11 poena – 13:24.
I u drugom periodu manjkala je kreativnost u redovima domaćina. Napadi su bili dugi, sa slabim protokom lopte. Na drugoj strani terena, Zvezda je delovala sve raspoloženije. Raznovrsnim rešenjima u napadu iz minuta u minut je povećavala prednost, pa je posle trojki Mitrovića i Dženkinsa u 13. minutu imala prednost od 19 poena razlike – 13:32.

Veličković i Despotović trojkama su razmrdali malo svoje saigrače, zatim je Despotović lepo asistirao Tasiću. Agilnost u odbrani domaćina dovela je do krađe Đorđevića i polaganja za 37:25. Bek Konstantina je u narednom napadu izmamio aplauze publike posle efektne blokade nad Dangubićem. Trojkom Vilijamsa i „mirnom rukom“ Lazića sa linije slobodnih bacanja na tri minuta do kraja prvog poluvremena Crvena zvezda je vodila 42:25.


Na krilima Nemanje Dangubića, koji je uz Mitrovića bio najraspoloženiji pojedinac u prvom poluvremena Crvena zvezda je do odlaska na odmor otklonila dilemu oko pobednika. Sa četiri poena i asistencijom za efektnom zakucavanje Mitrovića pred kraj drugog kvartala vodio je svoj tim do ogromnih +25 na „velikom odmoru“ – 25:50.

Serijom 5:0 u režiji Obrenovića i kapitena Vitkovića Nišlije su treću deonicu. Odbrana je bila na prepoznatljivom nivou, a činjenica da je nakon tri minuta gost izašao iz bonusa ide u prilog tečnijoj igri Konstantina.

DSC-8908 foto: Vanja Keser

Nakon kratkog bljeska, ponovo su domaći košarkaši manjkali sa koncentracijom pa su Blažič trojkom i Dženkins pogotkom sa distance vratili prednost Zvezde na onu sa poluvremena – 36:61.

Tempo igre šampiona Jadranske lige bio je visokog intenziteta svih 40 minuta, i izabranici Marka Cvetkovića jednostavno nisu mogli da ga isprate sve vreme.

U finišu treće četvrtine i tokom čitave poslednje prednost Zvezde varirala je oko 30 poena. Rešeno pitanje pobednika trener gostiju iskoristio je da poslednjih 10 minuta odigraju najmlađi – Rebić, Tejić i Kaplanović. U takvom odnosu snaga domaći košarkaši prave seriju od 11:0, koju prekida Tejić za rezultat 80:55 na četiri minuta do kraja.

Na kraju sigurna pobeda beogradskog kluba, koji i u ovom takmičenju pretenduje na šampionski pehar.

Već u ponedeljak na programu su utakmice 5. kola Superlige kada Konstantin gostuje Mega Leksu.

KONSTANTIN - CRVENA ZVEZDA 60:87 (13:24, 12:26, 14:23, 21:14)

KONSTANTIN: Veličković 11, Despotović 10 (5sk, 4as), Đorđević 3 (4as), Mladenović 2, Barać 1, Vitković 6, Stojačić 5, Ostojić 12, Tasić 4, Savić, Obrenović 6, Vučićević.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Vilijams 3 (4as), Rebić 2, Dangubić 11, Mitrović 13 (11sk), Lazić 7, Blažič 10, Kalinić 4, Marjanović 8 (10sk), Kaplanović 2, Tejić 10, Dženkins 10, Jović 7.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    05:24 // 9. 5. 2015.

    Rezultat me nije boleo toliko koliko cinjenica da 80% hale navija za Zvezdu u svom rodnom gradu. Sa ovim momcima pijemo kafu, igramo basket,studiramo...

  • ljubav prema klubu!!!

    20:18 // 8. 5. 2015.

    Konstantin-crvena zvezda(osvajac KRK,osvajac ABA lige,ucesnik TOP 16 EL) ukupno 2 200 ljudi. Konstantin-Partizan(ispao iz EK jesenas,bez titule ove sezone) 3 700 ljudi! Videlo se koga NIS zaista voli!

    • Nislija

      23:35 // 8. 5. 2015.

      Videlo se - Vole BEOGRADSKI klub! Sto je sramota koju ti oceigledno ne mozes da razumes.
      Cega se pametan stidi....

    • Pera Peric

      01:05 // 9. 5. 2015.

      Ne lupaj gluposti

    • dejan djordjevic

      07:35 // 9. 5. 2015.

      pa valjda za KONSTANTIN

    • @nislija

      13:31 // 9. 5. 2015.

      To je stvar izbora za koga ces da navijas. Zasto da se stidim? Nisam nista ukrao niti slagao pa da se stidim! Kada dodju nevolje i kad dodje tuga uvek ce te voleti Grobari sa JUGA!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: