Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:29, 14. 5. 2015.

| Sport

Konstantin zabeležio prvu superligašku pobedu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kk-konstantin-grupa.jpg
Niški košarkaši zabeležili prvu superligašku pobedu u sezoni; foto: Vanja Keser

Posle jednog produžetka niški košarkaši savadali su u 6. kolu Superlige abaligaša Metalca rezultatom 79:75 (16:19, 25:8, 7:19, 20:22, 11:7).

Nakon 5 uzastopnih poraza poraza, Konstantin je pokazao pravo lice, ono koje ga je krasilo u Košarkaškoj ligi Srbije. Borbenošću, maksimalnim zalaganjem, agresivnom odbranom i velikom upornošću srušili su favorizovanog rivala, koji je nije bio na nivou igara iz dosadašnjeg dela sezone.

Nakon šest minuta igre Metalac je imao minimalnu prednost (11:10). Agresivan pristup u odbrani i napad sa dosta rezona doneo je Konstantinu prednost od 14:11. Jevtović i Malešević su bili precizni za vođstvo gostiju od 16:14. Finiš prve četvrtine obeležila su slobodna bacanja na obe strane, pa su posle prve deonice Valjevci imali prednost od 3 poena – 16:19.

Krajem prvog i početkom drugog kvartala najviše problema valjevskoj odbrani zadavao je Bogdan Obrenović koji je za kratko vreme izveo šest penala i pokupio par ofanzivnih skokova.

Nakon poena Gudžića posle skoka u napadu, domaći su poveli (22:20), pa je strateg gostiju bio prinuđen na tajm-aut.

Efektnim prodorom Despotovića i bacanjima Stojačića Nišlije su u 14. minutu stekle lepu zalihu od +6 (26:20).

Podsećao je Konstantin u tim trenucima na onaj stari. Svaki deo parketa koristio se na najbolji mogući način, borbenost i kreativnost su bili na izuzetno visokom nivou.

Nakon efektnog zakucavanja Baraća niški tim je u 16. minutu vodio +10 (31:21).

Ni nakon drugog tajm-auta Metalac nije uspeo da zaustavi zahuktali Konstantin. Trojkom Despotovića Konstantin je poveo 16:2 u ovom periodu. Šestominutni post Valjevaca prekinuo je Majstorović košem „iz odbojke“. Sve je besprekorno funkcionisalo u redovima niškom tima sem slobodnih bacanja (promašeno čak 7 u prvom poluvremenu). Nakon solo prodora Veličkovića i lepog polaganja završeno je prvo poluvreme rezultatom 41:27 za domaće.


"Probudio se" Metalac sredinom treće četvrtine. U režiji Jevtovića, Jankovića i Protića gosti su napravili seriju 7:0 i prišli na 44:39, pa je Cvetković zatražio minut odmora.

Nekoliko lopti domaćih je izašlo iz koša, a da Janković nije promašio 4 slobodna bacanja, Metalac bi prešao u vođstvo.

Nakon odlične saradnje u napadu Despotovića i Ostojića prekinut je petominutni košgeterski post domaćih, pa je na dva minuta do kraja treće četvrtine Konstantin vodio 46:43.

Samo sedam poena za celu četvrtinu najbolje oslikavaju probleme Nišlija sa realizacijom. Nakon 30 minuta igre Konstantin je imao minimalnu prednost (48:46).

Ofanzivni skok Metalca zadavao je dosta problema domaćim u drugom poluvremenu. Koševima Jošila i Protića Metalac je „pobegao“ na 56:49.

I u četvrtom periodu muke Nišlija sa realizacijom nisu jenjavale – samo 5 postignutih poena za sedam minuta igre u poslednjem kvartalu.

Četiri vezana pogođena slobodna bacanja kapitena Vitkovića održavala su Konstantin u životu.

Najraspoloženiji u redovima Konstantina Petar Despotović pogodio je jako bitnu trojku za 63:60. Međutim, već u narednom napadu Protić je odgovorio na isti način za +6 Metalca u poslednjh 60 sekundi.

Zatim je Gudžić pogodio trojku iz mrtvog ugla, a Despotović ukrao loptu i položio za 66:65.

Nesmotreni faul Stojačića poslao je Jošila na liniju penala, koji je oba puta bio precizan. A onda totalna drama u Čairu – Despotović je u poslednjoj sekundi napada šutirao za tri, a Jevtović je dirao loptu na obruču, pa su arbitri priznali pogodak.

U poslednjem napadu Protić je naskočio sa linije slobodnih bacanja, nije bio precizan, pa je meč otišao u produžetke.


Trojkom Vitkovića Konstantin je imao poen prednosti na 2 minuta do kraja.

A onda je sudija Vojinović prestrogo dosuđenom nesportskom ličnom greškom Tasića nad Kutlešićem dodatno zakuvao stvari na terenu.

Krilo gostiju je bilo oba puta precizno, pa je Metalac u poslednjih 40 sekundi preokrenuo rezultat.

U narednom napadu Stojačić biva fauliran i precizan oba puta sa penala. U istoj ulozi na drugoj strani bio je Kutlešić, koji je bio polovičan.

Metalac se odlučio da sam odlučuje o sudbini, pa je faulirao još jednom Stojačića, kome ruka nije zadrhtala.

Odgovornost je preuzeo Protić, kome je maestralni Stojačić ukrao loptu i sa dva slobodna bacanja doneo svojoj ekipi veliku pobedu.

KONSTANTIN - METALAC 79:75 (16:19, 25:8, 7:19, 20:22, 11:7)

Hala Čair, Niš

KONSTANTIN: Veličković 2, Despotović 20 (10 sk, 5 as), Đorđević 2, Barać 5, Vitković 10, Stojačić 14, Tasić 4 (8 sk), Ostojić 10 (10 sk), Obrenović 5, Vučićević, Gudžić 7, Stojanović.

METALAC: Malešević 8, Protić 13, Janković 2, Kutlešić 9, Majstorović 5, Jevtović 17 (7 sk), Jošilo 11 (8 sk), Ljubičić 2 (7 sk), Rakićević, Todorović 3, Vuksanović, Jeremić 5.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • licno ja

    14:01 // 16. 5. 2015.

    Cestitke na pobedi,ali itekako ruzno ponasanje pojedinaca na terenu,nimalo sportski.Ovako nigde nece stici,ni u kosarci,a kako price idu ni van terena.Pozdrav,navijam za vas

  • shaft

    18:39 // 15. 5. 2015.

    Za pohvalu je sto momci u ovom gradu bez buducnosti,i bez plate uopste imaju volju da igraju!

  • Vucko

    00:23 // 15. 5. 2015.

    Bravo momci, velika i zasluzena pobeda. U sledecem kolu pada i Tamis. Idemo Nis!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: