Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 13. 4. 2017.

| Sport

Konstantin završio takmičenje na poslednjem mestu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Od sledeće sezone Nišlije će igrati u Drugoj ligi; foto: Vanja Keser
Od sledeće sezone Nišlije će se takmičiti u Drugoj ligi; foto: Vanja Keser

U poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije susrela su se dva izuzetno mlada tima, kojima je pobeda u ovom meču značila beg sa poslednjeg mesta, iako odavno nemaju šansu za opstanak. Iako je favorit bio domaćin, niški Konstantin, Smederevo je bilo mnogo motivisanije i uspelo da pobedi rezultatom 79:85.

Iako su od početka gubili, serijom u završnici prve i na početku druge četvrtine, kada je najveći doprinos dao Jovan Antić, ali su i Miša Milojević i Jovan Anđelković pogodili neke vrlo lepe šuteve, Konstantin je ubedljivo poveo.

Međutim, sredinom drugog dela desio se neverovatan pad u niškom timu, svi su promašivali osim Antića, odbrana je imala velike rupe, ređale su se izgubljene lopte i greške svojstvene igračima bez ikakvog iskustva.

Sa druge strane, Jovan Vojinović i Stefan Simić igrali su odlično, pokazavši raskošan talenat brojnim osvojenim loptama i odličnim napadima. Uspavani niški tim i halu “Čair” budile su samo česte trojke Antića sa velike udaljenosti.

Poslednja nada za domaći tim javila se 5 minuta pred kraj, kada su smanjili na 3 poena zaostatka, ali se Smederevo opet vratilo i već tada je bilo jasno da Nišlije ipak neće uspeti da pobegnu sa poslednjeg mesta na tabeli.

Poslednji udarac za Konstantin bila je i 5. lična greška Antića, koja je značila i napuštanje terena, ali njegov izlazak iz igre propratio je vrlo lep potez celog štaba protivničke ekipe koji je još tokom trajanja meča prišao da mu čestita na partiji.

Trener Nišlija Ivan Simić ocenio je da je presudila 2. četvrtina, ali i igra bez ikakve volje i želje, potpuno suprotna onoj u prošloj utakmici, u kojoj su ubedljivo pobedili Slogu u Kraljevu.

Imali smo plus 11 i 3 napada da podignemo to na 15, 20, ali to nismo umeli da iskoristimo, tako u drugom poluvremenu nismo imali ni volje ni želje. Hvala svima koji su nas pratili u ovoj mučnoj sezoni, ali ovaj mladi tim je pokazao u poslednja 2 meseca kako se bori za nešto, bez obzira na sve probleme - rekao je Simić.

U niškom timu volja se videla samo kod Jovana Antića, koji je dao 43 poena, više od polovine ukupnih poena ekipe, postavši tako najbolji strelac kola. Osim njega, s vremena na vreme je pogađao Jovan Anđelković, a Miloš Stojanović bio je dobar u skoku u odbrani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nezadovoljni_nislija

    13:06 // 14. 4. 2017.

    Sramota za "rukovodstvo" u niskom Konstantinu. Ne zna se ko je predsednik kluba, Parlic koji ima 5 funkcija? Nazalost,unistice i kosarku u ovom gradu, kao sto su unistili rukomet, i to sve zbog vaznih politickih funckionera.
    Svaka cast za mlade momke, trenera Simica i sportskog direktora Tomislava,koji su uvek bili uz ekipu.
    Za funkcionere, napolje iz kluba, ukoliko zelite da nam bude bolje!

    • petar

      15:44 // 14. 4. 2017.

      Kakav direktor Tomislav, na pocetku sezone nije znao imena dva igraca, nego se on i onaj Peca trdner dopituju kako im se zovu igraci. Ne bi mundao dve nacrtane ovce da mi cuva.

  • Blackburn

    09:16 // 14. 4. 2017.

    Sramno,bedno,zalosno!Koliko pameti treba da se upropasti ,do skoro,dobar klub,i da nikoga od funkcionera,zaduzenih za sport nije briga!Nema izvestaja o radu,poslovanju,odgovornosti,kao da im je tatkovina,pa resili da je rastoce!
    "Drugi grad u Srbiji"????

  • Petar

    16:27 // 13. 4. 2017.

    Kad sam video Simic Tomislava kao nekog funkcionera, na pocetku sezone, znao sam koje ce mesto da zauzmu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: