Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 12. 3. 2020.

| Sport

Korona ostavlja puste tribine sportskih hala, na jugu najviše žale Napredak i Dubočica

Autor:Milica Jovanović, Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
Dubočica Napredak
Utakmice sezone Dubočica i Napredak će odigrati bez publike; foto: Bojana Stamenković/Vanja Keser

NBA i Evroliga su obustavljene, dok se na domaćim terenima igra, ali ulaz publici u hale neće biti moguć. Na jugu je, čini se, situacija najviše ražalostila aleksinački Napredak, pošto ih čeka meč sezone, pa su od parole “neka hala bude mala” stigli do toga da ostaju bez, kako kažu, jednog od najboljeg igrača - aleksinačke publike. Isto je i u redovima leskovačkog Rukometnog kluba Dubočica.

Uz parolu “Neka hala bude mala” spremali su se košarkaši iz Aleksinca za meč poslednjeg kola Košarkaške lige Srbije, koji je zakazan za subotu, 14. mart od 18 sati, a koji će odlučiti hoće u Superligu ili ne. Sada se sve promenilo, jer se sve utakmice u zatvorenom igraju bez publike.

S obzirom na to da je podrška koju Napredak ima na svom terenu postala prepoznatljiva u celoj zemlji, jasno je da će naš klub biti uskraćen za jednog od svojih najboljih igrača - a to je aleksinačka publika. Poručujemo svima, koji zbog novonastale situacije neće moći da prisustvuju utakmici da je naš cilj ostao nepromenjen. Pružićemo svoj maksimum na terenu kako bismo pobedili i plasirali se u Superligu - stoji u saopštenju Aleksinčana.

Kako Južne vesti saznaju, navijači aleksinačkog kluba rešili su da ipak pruže podršku svojim miljenicima, koliko su u mogućnosti. Poput navijača Pari Sen Žermena, koji su juče napravili “feštu” oko stadiona, nakon što su se “sveci” plasirali u četvrtfinale Lige šampiona, i pristalice Napretka planiraju da se okupe oko Sportske hale u Aleksincu.


Dubočica za plej-of pred praznim tribinama, isto i sa derbijem ARKUS lige

Utakmica koja će odrediti ishod cele sezone igraće se i u Leskovcu. Još od prošle nedelje i “kiksa” protiv Proletera, kada se i saznalo koliko će utakmica sa Novim Pazarom biti važna, iz RK Dubočica odlučili su da ulaz na meč bude besplatan i pozivali publiku.

Ipak, planove im je promenio novi virus, ali se trener Leskovčana Saša Pejčić nada da to neće uticati na igru.

Nema publike na narednom meču i tako će biti i ubuduće. Sada čekamo odluku ARKUS lige o eventualnom odlaganju takmičenja, ali videćemo šta će biti. Nadamo se da nam nedostatak podrške sa tribina neće uticati na igru - kaže Pejčić.

Za siguran plasman u plej-of, leskovačkim rukometašima je potrebno da u nedelju, 15. marta od 18 sati savladaju Novi Pazar sa više od 10 golova razlike, dok u slučaju manje ubedljive pobede ostavljaju prostor za kalkulacije u poslednjem kolu.

I derbi ARKUS lige proći će bez navijanja. “Poslastica” za ljubitelje rukometa, duel između prvoplasiranog Dinama i drugoplasiranog Železničara, zakazan je za subotu, 14. mart od 18:30. Iako ovaj meč nema rezultatski značaj, jer je ekipa iz Pančeva osigurala 1, a Nišlije 2. mesto pred plej-of, stvar je prestiža i samopouzdanja pred borbu za titulu i “sudar” sa SEHAligašima.


A u savezima - muk

Tokom noći je objavljeno da se obustavlja NBA liga, jutros da je isto i sa Evroligom, prva je sve mečeve suspendovala italijanska Serija A, otkazan je teniski masters turnir u Indijan velsu, a očekuje se da isto bude i sa onim u Majamiju.

Ipak, na domaćoj sceni se ne razmišlja o tome, ili makar ne zvanično. Na zvaničnim sajtovima saveza najpopularnijih domaćih ekipnih sportova - o novonastaloj situaciji nema obaveštenja.

Izuzetak je Fudbalski savez Srbije, ali njega još i najmanje dotiče odluka Vlade Srbije, jer se zabrana okupljanja ne odnosi na otvoreni prostor. Tako bi, prema aktuelnim podacima, ligaški mečevi trebalo da se igraju i to sa publikom. Predsednik Medicinske komisije FSS Miljko Ristić apelovao je na obazrivost kako publike, tako i klupskih lekara.

Ukoliko dođe do nekog slučaja koji ukazuje na simptome koronavirusa, kašalj i povišenu temperaturu, da preduzmu potrebne mere koje su predviđene u tim situacijama. Apelujemo i na gledaoce da budu odgovorni prema sebi i zajednici, ukoliko imaju nekih tegoba koje upućuju na moguće oboljenje, da ne dolaze na sportske priredbe i da potraže pomoć kod nadležnih institucija - rekao je Ristić.

Jedino je utakmice pod svojim okriljem suspendovao Vaterpolo savez Srbije, ali je reč samo o takmičenjima u mlađim kategorijama i to, kako kažu u VSS, do daljeg.


Otkazan i stonoteniski turnir u Dimitrovgradu

21. i 22. marta u Dimitrovgradu je trebalo da se odži Otvoreno prvenstvo Stonoteniskog saveza Centralne Srbije, ali je zbog korona virusa ono otkazano, saoštili su u Stonoteniskom savezu Srbije. Novog termina, kao i za sve ostale otkazane sportske događaje - nema.

Ligaški stonoteniski mečevi će se igrati, navode u STSS, ali bez prisustva publike, kao i ostali sportovi. Tako će danas, 12. marta od 17 sati u niškom Stonoteniskom domu Železničar igrati protiv Radničkog bez publike, baš kao i Josip Kolumbo, sutra od 18 sati protiv Sente.

I dok je za niške stonotenisere ovo borba za plej-of, pošto dele 4. poziciju u Superligi sa Spartakom, stonoteniserke se bore da sačuvaju pol-poziciju pred doigravanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:07 // 12. 3. 2020.

    Neka žale zdravlje je bitnije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: