Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 11. 2. 2020.

| Sport

Kosanović: Odbrana nam je kompaktnija, vezni red kvalitetniji, napad ubojitiji

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Milorad Kosanović
Kosanović najavio "prolećni Radnički" za najuspešniji klub u Srbiji; foto: Vanja Keser

Bliži se početak prolećnog dela Superlige, a trener niškog Radničkog Milorad Kosanović sija od zadovoljstva učinjenim tokom zimske pauze - kaže da im je odbrana kompaktnija i sigurnija, vezni red uigran, kvalitetniji i sposobniji nego jesenas, a napad ubojiti. Zbog svega toga iskusni strateg je ubeđen u to da će niški sastav i ove sezone izboriti nastup na međunarodnoj sceni, a tvrdi i da će biti najuspešniji srpski klub ovog proleća.

Da biti među najboljima obećali su rukovodstvu, priča Kosanović, i ne sumnja da će reč i održati.

Rekao sam fudbalerima na početku, ali i na kraju priprema u Turskoj da je naš celokupan rad usmeren ka tome da Radnički osvoji jedno od prva četiri mesta na tabeli Superlige i da zaigra u finalu nacionalnog Kupa, da bude uspešniji nego prošle godine kada je igrao polufinale. Drugačije rečeno, u obavezi smo da ostvarimo ono što smo obećali rukovodstvu kluba, da ćemo biti najuspešniji srpski klub narednog proleća. Tvrdim da će tako i biti - rekao je Kosanović.

Tim Radničkog se bitno izmenio ove zime, brojni fudbaleri su otišli, a mnogi su i stigli na "Čair". Pridošlicama je Kosanović veoma zadovoljan i kaže da mu se tokom priprema u Nišu i Beleku poprilično iskristalisalo ko će zauzeti mesto u startnih 11. Sitne nedoumice otkloniće, kaže, tokom današnje utakmice sa Timočaninom iz Knjaževca, ali o konkretnim imenima nije želeo da govori.

Svi koji su stigli na "Čair" ove zime do sada su pokazali svoje visoke vrednosti i kvalitete i svi su prava pojačanja. Naša odbrana je potpuno drugačija, rekao bih kompaktnija i u svakom trenutku sigurnija, vezni red mnogo kvalitetniji, već uigran i daleko sposobniji od jesenjeg, a napad ubojitiji. U najkraćem, ceo naš tim će bez ikakvih sumnji biti mnogo bolji i konkretniji u narednoj polusezoni, tako da uopšte ne sumnjam u ostvarenje našeg cilja - priča Kosanović.

A cilj je vrh tabele i finale Kupa, u čemu će superligašu iz Niša značiti i pomoć mladih igrača, kako onih koji su duže u klubu, tako i novajlija. Neki od njih dobiće mesto u startnoj postavi, navodi Kosanović, a najverovatnije svi ostali u prvih 18, jer su "ekstra kvaliteta i, ako nastave da rade kao do sada, pred njima je izuzetna budućnost".

Ceo intervju Milorada Kosanovića nakon povratka iz Turske, a pred početka prolećnog dela sezone možete pročitati na sajtu FK Radnički.

Inače, prolećni deo prvenstva za Radnički počinje u nedelju, 16. februara, kada gostuje Spartaku u Subotici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    05:30 // 12. 2. 2020.

    Sve je perfektno i Barsa ima da nas se plasi !
    Samo jos Kokeza da nas ubaci u planove !

  • Nile

    22:32 // 11. 2. 2020.

    More kad gu Kosan dune dve tri rakije pred utakmicu ima bude ludji od Lalata

  • Goran Stankovic

    19:00 // 11. 2. 2020.

    U to ime ziveli cika Miso...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: