Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 1. 12. 2019.

| Sport

Kosanović posle Javora ponosan, a kolegi poručio da "bolje da nauči nešto"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Milorad Kosanović trener Radnički
"Drago mi je što sam se kao trener upisao u istoriju Radničkog"; foto: Vanja Keser

Svoju najubedljiviju prvenstvenu pobedu ikada ostvario je Radnički protiv Javora (7:0), a trener niškog tima Milorad Kosanović izjavio je da je srećan što se kao trener upisao u istoriju kluba, te da je sada siguran da će ga "u Nišu večno pamtiti". Utakmica u Ivanjici imala je i "treće poluvreme" - nezadovoljstvo domaćina suđenjem, zbog čega se trener Javora Igor Bondžulić obrušio na starijeg kolegu, a ovaj mu odgovorio da je "bolje da nauči nešto".

Problematično u Bondžulićevim očima bilo je prvo poluvreme, u kome je njegov tim primio dva gola, a koje je prokomentariso uz opasku da mora da vodi računa šta će reći, jer zna da će biti kažnjen.

Treba izučiti školsku igru Radničkog, kako nas je danas pobedio i kako nas je nadvisio u svim elementima utakmice. Ali ostaje gorak ukus prvog poluvremena, odnosa, kriterijuma i svega onoga što se događalo na terenu. Svi koji su bili na stadionu videli su šta se i kako odigravalo - rekao je mladi trener.

Vidno nervozan, Bondžulić je nastavio da govori o rivalu, ali se sada ustremio na njegovog trenera.

Fokus je bila nedavna izjava Kosanovića, kada je pozvan da prokomentariše veliki poraz Crvene zvezde od Bajerna (0:6). On je tada, između ostalog, rekao da je ovaj rezultat realnost srpskog fudbala, a da sve potiče od rada sa omladincima, a tu kao negativan primer istakao Brodarac, koji se "na silu ubacio u sva takmičenja i usiljeno gura trenere i dečake u reprezentativne selekcije".

Ja ne mogu da prećutim činjenicu da znamo da komentarišemo sredom, neću sada reći gospodin Kosanović, nego kolega, premda sam ja daleko od kolege sa njim. Pominjemo sredom kakvi su problemi srpskog fudbala, u vidu Brodarca i ostalih stvari, a ovo danas šta je? To ne komentarišemo, to prihvatamo, subota nam odgovara, a sredom nam ne odgovara. Da li je problem srpskog fudbala Brodarac ili je problem kako se odigravaju ove naše utakmice - poručio je Bondžulić.

Tu se završava burni snimak pres konferencije nakon meča, objavljen na sajtu Superlige, ali je od FK Radnički stigao Kosanovićev odgovor, u kome nije "ostao dužan" mlađem kolegi.

On je verovatno nezadovoljan zbog poništenog gola Javoru kod 0:0, ali bio je čist faul. Posle toga smo vređani sa tribina, a on je podlegao sudu publike. Bolje bi mu bilo da nauči nešto i da vodi ekipu drugačije, a ne da dozvoli da mu ekipa kući primi sedam golova, a mogla je da primi 12 - rekao je Kosanović.

Potom se Kosanović osvrnuo i na lepe stvari ovog meča - njegov Radnički je ispisao nove strane istorije kluba, pošto mu je ovo bila najveća prvenstvena pobeda. Uz to, trenutno je i rekord ove sezone Superlige, gledajući sve mečeve.

Drago mi je zbog ove pobede i što sam se kao trener upisao u istoriju Radničkog. Sada sam siguran da će me u Nišu večno pamtiti. Igrali smo kako treba. Čvrsto, snažno i hrabro. Prva dva gola smo dali na vreme i to je otvorilo utakmicu. Na poluvremenu smo se dogovorili da pojurimo 3:0 i zatvorimo meč, a kada smo to uradili dogovorili smo se da ne stajemo i da igramo jako do kraja, što smo i učinili - ispričao je Kosanović.

Inače, na snimku najvažnijih trenutaka utakmice, u prvom poluvremenu vide se samo dva gola Radničkog i dva promašaja Javora, ali ne i sporan poništeni gol. Tako će publika koja nije bila na Stadionu kraj Moravice za svoj sud morati da sačeka neki drugi snimak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    05:50 // 2. 12. 2019.

    Svaka čast gff

  • Ouzo

    19:59 // 1. 12. 2019.

    Kokezini zamajavaci !

  • Sale

    19:56 // 1. 12. 2019.

    Perfektno,kakav tim mu je serviran na raspolaganju iskuskusan vuk Kosan izvlači maksimum iz ovih polutalentovanih igrača.!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: