Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:28, 21. 8. 2019.

| Sport

Kosanoviću Radnički “najnormalniji odabir”, jer je sve ostalo obišao

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Milorad Kosanović
Nada se jednoj ili dvema korekcijama u ekipi; foto: JV/M.J.

Neočekivano se niški Radnički razišao sa trenerom Simom Krunićem, a onda ekspresno angažovao Milorada Kosanovića, koji je danas i zvanično predstavljen Nišijama. Iskusni strateg rekao je da je dolazak na “Čair” za njega bilo samo pitanje trenutka i “najnormalniji odabir”, s obzirom na to da je "sve ispod Radničkog prošao, u Partizan i Crvenu zvezdu ne može, a u Vojvodinu mu ne daju".

Ovosezonskom "sazivu" Radničkog zamerao se manjak želje, fizičke spreme i agresivnosti. Ipak, Kosanović ono što je video do sada ocenjuje kao korektno, a nada se da će moći da se urade jedna ili dve korekcije, jer je primetio da na nekim pozicijama ima viška fudbalera, a na nekim manjka kvalitetnih.

Pokušaćemo do kraja prelaznog roka da reagujemo, ali samo ako nađemo nešta dosta kvalitetno. Dovoditi igrače, gomilati, to je najveća greška koju klubovi prave. Ja pratim šta rade po ovim klubovima, dovode neke poluigrače za milione. Onda pričaju i pišu kako su to čuda, a imaš malog Stevanovića (Filipa prim. aut.) koji ne košta ništa, a bolji je od sve trojice zajedno. Nadam se da mi nećemo raditi te stvari, već ono što Radničkom stvarno treba - priča Kosanović.

Za sada nije siguran kakvi su mlađi igrači i koliku će im šansu dati, ali po onome što je dosad video, kaže, ima dvojice “dosta interesantnih”.

Pre Radničkog, 68-godišnji trener radio je u Sloveniji, Kini i na Malti, ali je predvodio i brojne domaće klubove - Crvenu zvezdu, Srem, Borac, Novi Pazar, kruševački Napredak, na kratko i surdulički Radnik.

Moj dolazak je bio pitanje meseca, nedelje, godine, s obzirom na to da ja prostora u Srbiji više nemam. U Partizan kažu da ne mogu, ne znam zašto, u Zvezdu više ne mogu, u Vojvodinu mi ne daju i ostao je Radnički, s obzirom na to da sam sve ove ispod Radničkog obišao. Malo se šalim, ali tako je. Ovaj klub je u ovom momentu najnormalniji odabir za mene. Klub koji je u poslednje vreme napravio dosta pozitivnih stvari - hvali Kosanović svoj novi klub.

Sem njega samog, promena u stručnom štabu neće biti, kaže Kosanović, jer ne želi da menja “ljude koji su ovde zaposleni”, jer ni sam ne zna koliko će ostati. Jedino postoji mogućnost da će na “Čair” stići Duško Tomaš, Kosanovićev dugogodišnji saradnik, koji je trenutno u Kini, a koji je, priča Kosanović, jedan od najboljih ljudi na svetu kada je u pitanju fizička priprema fudbalera.

Trener će u ulozi trenera domaćina na "Čairu" debitovati već u nedelju, 25. avgusta, kada će Nišlije ugostiti subotički Spartak u utakmici 6. kola Superlige.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mare

    07:32 // 22. 8. 2019.

    Videcemo u petak

  • Ouzo

    20:50 // 21. 8. 2019.

    Komendija se nastavlja,globtroteri dolaze i odlaze!Ovaj cak i istinu reko,nema gde,pa ajd, kod nas !
    Burazerska drzava a fudbal - Kokezanija,tribine sve praznije !

  • nele

    18:55 // 21. 8. 2019.

    Radnicki ki fmp.
    Bruga za ovaj grad.
    Kude je taj Niš. . .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: