Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 7. 7. 2022.

| Sport

Košarka: Aleksandar Mladenović zamenio dres direktorskom foteljom

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
aca mladenovic i zvinko milosevic
Igrački dani završeni, počinju direktorski; foto: OKK Konstantin

Doskorašnji centar Košarkaškog kluba Konstantin Aleksandar Mladenović novi je sportski direktor ovog tima iz Niša. Posle 20 godina igračke karijere, ovaj 207 cm visok košarkaš preuzeo je težak zadatak u klubu koji je prošle sezone napustio Drugu ligu Srbije.

Kao igrač bio je član Ergonoma, vršačkih Hemofarma i Lajonsa, a zatim i Mege, a internacionalnu karijeru gradio je u Poljskoj i Rumuniji. Igrao je u Targu Murešu, pa u Šljonsku iz Vroclava, pa je bio član rumunskih klubova Gaz Metana, Targu Mureša i Piteštija, “između” kojih je još dva puta bio centar poljskog Šljonska. Internacionalnu karijeru završio je u poljskoj Dabrovi, a od 2019. godine bio je najbolji igrač Konstantina i jedan od najboljih u Drugoj ligi Srbije.

Igrajući za Targu Mureš, 2011. godine bio je MVP Balkanske lige, a 2015. bio je najbolji igrač Rumunske lige.

Pred Acom Mladenovićem su teški zadaci, formiranje trenerskog i igračkog kadra za narednu sezonu za koje će pripreme verovatno početi 10. avgusta.

Kao što znate, situacija u klubu je, baš kao i u čitavom niškom sportu, prilično teška i komplikovana. Moj prvi zadatak biće da pronađem novog trenera. Trenutno imam nekoliko opcija, ali tek treba da vidimo koja od njih je ostvariva i najbolja u ovom trenutku za nas, s obzirom na budžet kojim raspolažemo. Nakon toga ćemo krenuti u rekonstrukciju i selekciju ekipe, jer je poznato da ovde niko nema višegodišnje ugovore i sa svima mora da se razgovara - kaže Mladenović.

Aca Mladenovic sportski direktor Sledi težak period; foto: OKK Konstantin

Poseban akcenat staviće, dodaje, na školu košarke.

Jedino kroz školu možemo da iznedrimo neki sopstveni igrački kadar. Žao mi je što minulih sezona nismo stvorili nijedno novo ime, što niko od juniora i kadeta nije dobio pravu šansu da se afirmiše. Zato ćemo morati više tome da se posvetimo i da svoju omladinsku školu podignemo na najviši mogući nivo - dodao je novi sportski direktor.

Konstantin je prošle sezone, u sezoni kada je iz rangova ispalo 7 niških klubova, ispao iz Druge lige Srbije.

Mnogo je zadataka u ovom kratkom vremenskom periodu, a otežavajaća okolnost, pored nevelikog budžeta, jeste i imidž koji imamo, a na kojem ćemo takođe morati da poradimo. Ne ide nam na ruku i to što se u ovom trenutku još sa sigurnošću ne zna koju ćemo ligu igrati naredne sezone, ali ponašaćemo se kao da smo srspskoligaši, a i budžet nam nalaže takvo razmišljanje - kaže Mladenović.

Predsednik Konstantina Zvonko Milošević kaže da je Mladenović bio logičan i najbolji mogući izbor.

Ideja je da na vreme krenemo sa pripremom kluba za sledeću sezonu, a prva kockica u tom novom mozaiku je imenovanje sportskog direktora. Krećemo praktično od nule i želimo da upotrebimo sve ono najbolje što niška košarka ima. Želimo da stvorimo čvrste temelje kluba, ali i da imamo ekipu čija bi osnova igrala više sezona - rekao je Milošević.

Milošević smatra da je došlo vreme da se svi relevantni košarkaški faktori u gradu ujedine u ideji da "Niš prestane da tavori i zauzme mesto u srpskoj košarci koje mu pripada".

Smatram da je jedino rešenje u tome da se svi oni, koji su prepoznati u našem gradu kao stručni i priznati radnici u košarci, uključe u rad ovog kluba. Samo na taj način, dugoročnim planovima i sa sposobnim i energičnim ljudima, možemo ukloniti floskulu da Niš nije grad košarke. Mi moramo da damo primer kako je to moguće promeniti i nudimo i tražimo saradnju sa svima koji žele da Konstantin bude redovan učesnik svih elitnih domaćih takmičenja i da na Kupu Radivoja Koraća ne budemo samo domaćini, već i stalni učesnici - podvlači Milošević.

Da je Niš grad košarke, smatra i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je nedavno rekla da verujem da će "sa ljudima koji vode košarkaške klubove u Nišu već za iduću godinu napraviti jedan dobar i jak klub koji će grad da finansira".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prazna kasa

    10:56 // 7. 7. 2022.

    Dobar dečko.

  • Ivča

    10:30 // 7. 7. 2022.

    Ovi kao neki evroligaški klub da su,organizacija "bez belog dinara" a igraće beton ligu Srbije.Sportski direktor,čemu to,a neće imati ni ekipu.Sve to može jednostavniji,a da se ne "pate" funkcije.

  • slavko

    09:09 // 7. 7. 2022.

    Dok je ova na vlasti nema srece za Niski sport.Pa i za sve ostalo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: