Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:19, 20. 4. 2012.

| Sport

Košarka: Srbija dočekuje Island u Čairu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
košarka
foto: kss.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće 30. avgusta meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine protiv Islanda u hali Čair, objavljeno je na sajtu Svetske košarkaške federacije.

Protivnik je najslabije rangirana selekcija u našoj grupi, ali čak i meč protiv neatraktivnog Islanda će sigurno privući veliku pažnju ljubitelja košarke i sporta jer naša košarkaška reprezentacija 11 godina nije igrala u Nišu.

Srbija je u grupi sa Slovačkom, Estonijom, Crnom Gorom, Izraelom i Islandom.

Prvi meč u kvalifikacijama će odigrati sa Islandom 14. avgusta u gostima, zatim sa Crnom Gorom u Beogradskoj areni (18.08.), potom sledi gostovanje Slovačkoj 21. avgusta. Tri dana kasnije Srbija će ugostiti Estoniju u Novom Sadu, pa 27. avgusta gostovati Izraelu.

Nakon toga sledi meč sa Islandom u Čairu, onda gostovanje Crnoj Gori 2. septembra, pa 5. septembra meč sa Slovačkom u Zrenjaninu.

U Estoniji Srbija gostuje 8. septembra, pa tri dana kasnije dočekuje Izrael u Beogradskoj areni.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće prvi i drugi u grupi i 4 najbolje trećeplasirane ekipe iz 6 kvalifikacionih grupa.

Na prošlom Evropskom prvenstvu u Litvaniji Srbija je poražena u četvrtfinalu od Rusije.

Mogućnost da će osmostruki evropski šampion igrati u Čairu najavio je gradonačelnik Niša Miloš Simonović krajem prošle godine. Informaciju je potvrdio i predsednik Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije Zoran Živković koji je tokom Kupa Koraća rekao da bi protivnik trebalo da bude Estonija ili Slovačka.

Niš će tako posle Evropskog prvenstva u rukometu, mečeva Dejvis kupa i Kupa Radivoja Koraća, ove godine biti domaćin važnog sportskog događaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vladagr

    15:36 // 25. 8. 2012.

    jel zna neko kad se pustaju karte u prodaju i koliko ce da kostaju?

  • Mikas

    23:22 // 21. 4. 2012.

    Vala nismo bolje ni zasluzili nakon svih onih fantasticno organizovanih sportskih dogadjaja. Sa narocitim akcentom na distribuciju karata.

  • .......

    11:00 // 21. 4. 2012.

    Nis je godinama pokazivao da nije vazan ko je protivnik(lupam za rukomet dal je Italija, ili Francuska) nego je vazno da je Srbija, tako da ne sumnjam da ce hala biti puna protiv Islanda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: