Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:55, 6. 4. 2011.

| Sport

Košarka: Student pobedio Radnički

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
foto: Neven Obradović

NIŠ - Košarkašice Studenta savladale Radnički rezultatom 79:62 (27:14, 13:19, 17:15, 22:14) u 7. kolu plej-auta Prve A lige. Potrebna još jedna pobeda za opstanak.

ŽKK Student je ostvario jako važnu pobedu, ali još nije rešio opstanak u ligi. Za lakšu završnicu plej-auta košarkašicama Studenta je bila potrebna pobeda od 7 razilke nad Radničkim, a to su i učinile. Zanimljivo je da su već u 5. minutu imale +7, a tolika razlika je bila i na kraju poluvremena (40:33). U petom minutu treće četvrtine opet su imale +7, a kasnije su uvećavale razliku. U poslednjoj četvrtini Radnički je trojkama pokušao da stigne Student, ali je dosta i grešio što su domaće igračice iskoristile da osiguraju pobedu.

- Utakmica je bila odlična, odigrali smo zaista dobro. Sve smo držali pod kontrolom, imali vođstvo skoro celim tokom meča. Krajnji rezultat, ipak, nije realan. Realno bi bilo da smo pobedili 7-10 razlike, ali smo dobro na kraju iskoristili njihove greške i ubedljivo pobedili - rekao je Zvonko Stanković, sportski direktor Studenta.

Najefikasnija u niškom timu bila je Sanja Marjanović sa 32 poena. Marija Ilić je postigla 17, a Marina Vasić 14. Sa druge strane, najefikasnija u Radničkom je bila Aleksandra Katić sa 15 poena. U gostujućoj ekipi istakla se Milena Marjanović sa 15 skokova i 8 poena.

Za opstanak u Prvoj A ligi košarkašicama Studenta je potreba još jedna pobeda, a u narednom kolu gostuju Kovinu. U poslednjem kolu plej-auta Student će dočekati Proleter.

U drugom meču 7. kola Kovin je pobedio Proleter rezultatom 87:78.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: