Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 19. 2. 2024.

| Sport

Košarka: sudije, delegati i službena lica se odrekli honorara u humanitarne svrhe

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Košarka, lopta
Honorar u humanitarne svrhe; foto: Jelena Mišić

Honorare i sudijske takse koje je trebalo da dobiju za rad na "Moja kravica Mini-kupu", pionirskom takmičenju između ekipa učesnika Kupa Radivoja Koraća u Nišu, sudije, delegati i službena lica daće za lečenje 4-godišnjeg Novaka Simića kome je novac potreban za logopedske i defektološke tretmane, fizikalne i radne terapije, specijalističke preglede, ortopedska pomagala, tretmane matičnim ćelijama i za putne troškove.

Pioniri Mege osvojili su "Moja kravica Mini kup" pošto su u finalu pobedili vršnjake iz Crvene zvezde rezultatom 105:90. Osim po sportskoj priči, ovo finale ostaće upamćeno po humanitarnoj noti. Službena lica, sudije i delegati su odlučili da se odreknu honorara i sudijskih taksi za ovo takmičenje i iznos uplate za lečenje Novaka Simića.

Cilj ovakve odluke službenih lica nije da ovim istaknemo sebe i skrenemo pažnju na nas, već nam je cilj da i kod drugih koleginica i kolega iz drugih sportova, kao i kod svih građanki i građana ove zemlje, ukoliko možemo utičemo da se odeknu makar "jednog kapućina mesečno", koji verujemo da pričinjava mnogima veliko zadovoljstvo, kao i 30 sekundi svoga dragocenog vremena, i pošalju makar SMS - kažu sudije.

Novak Simić je rođen prevremeno nakon čega je bio intubiran do četvrtog dana života. U 6. danu života preveden je na Institut za neonatologiju gde je proveo 13 dana na oksigenoterapiji.

Ustanovljene su dijagnoze centralnog poremećaja koordinacije težeg stepena (CP), specifični mešoviti poremećaji razvoja (F83) kao i cerebralna paraliza (G80.1 Paralysis Cerebralis). Novak prati pogledom, osmehuje se, zainteresovan je za igračke, kreće se nesigurno, uspravlja se pridržavajući se u visokoklečeći položaj. Jednostavne naloge izvršava povremeno i nedosledno. Reaguje na poziv imenom - kažu.

Kako bi Novak nastavio sa lečenjem, napredovao i imao bezbrižno detinjstvo svojih vršnjaka potrebna je pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija.

Sredstva su potrebna za logopedske i defektološke tretmane, fizikalne i radne terapije, specijalističke preglede, ortopedska pomagala, tretmane matičnim ćelijama, kao i za putne troškove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    10:23 // 20. 2. 2024.

    A od onih (Zocova,Geparda....) koji sami imaju godišnju platu veću od godišnjih ukupnih plata svih rudara u Soko rudniku,zajedno, jedno veliko ništa! Ipak bravo za ove naše koji su odvojili svoj džeparac!

  • Раде Такворијан

    09:36 // 20. 2. 2024.

    Oрганизација је ужасна.Са сином сам отишао на финале и на трибинама био са хулиганима.Треба оставити места и за нормалне људе да могу да гледају и да деца заволе спорт.Овако ,само живу главу да извучемо.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: