Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:04, 20. 2. 2022.

| Sport

Košarkaši Crvene zvezde odbranili titulu Kupa Radivoja Koraća

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20220220_225918
Trofej ove godine nije promenio vlasnika; foto: Južne vesti

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su trofej Kupa Radivoja Koraća, osvojen prošle godine u Novom Sadu. Oni su u niškoj hali ”Čair” bili bolji od svog "večitog rivala" Partizana, koga su na kraju savladali sa ubedljivih 85:68 (20:13, 29:15, 18:18, 18:22).

U prva tri minuta utakmice mrežice su mirovale, a onda su branioci trofeja za 2 minuta napravili seriju 10:0 i naterali Željka Obradovića da reaguje tajm-autom. Probudili su se crno-beli vrlo brzo, trojkama Pantera, te je na 13:10 i trener Zvezde reagovao minutom odmora. Poenima Markovića crveno-beli prvu četvrtinu dobili su rezultatom 20:13.

Kako su završili prvu, tako su crveno-beli počeli drugu četvrtinu, te su samo posle nešto više od jednog minuta igre imali prednost od 27:13. Nisu uspevali košarkaši Partizana da povežu igru, što su njihovi rivali koristili da već posle prvog poluvremena imaju preko 20 poena razlike i praktično reše pitanje pobednika (49:28). IMG_20220220_212902 Pitanje pobednika bilo rešeno pre kraja prvog poluvremena; foto: Južne vesti

Sa mnogo većom energijom i željom Partizan je krenuo u drugo poluvreme, ali to nije uspeo da materijalizuje u rezultatskom smislu, pošto je na semaforu i dalje bila ubedljiva prednost Zvezde (60:43). Završnicu treće četvrtine obeležila je druga tehnička greška za trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića, zbog čega je morao da napusti klupu svog tima pre vremena (67:46).

Poslednji kvartal nije doneo ništa što prethodne tri četvrtine nije viđeno. Partizan se mučio sa uvođenjem lopte iz auta, dok je predstavnik Srbije u Evroligi odražavao stečenu prednost iz prvog dela. Nisu uspeli crno-beli ni da ublaže poraz, pa trofej ”Žućkove levice” nije promenio vlasnika (85:68). IMG_20220220_225045 Bakljada zahvatila i svečanu ložu; foto: Južne vesti;

Kraj utakmice obeležila je i bakljada na obe strane, a deo lože u kojoj su se nalazili predsednik KSS-a Predrag Danilović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, evakuisanan je nakon što su reagovali i vatrogasci.

Nakon utakmice održana je svečana ceremonija uručenja medalja i pehara, koja je malo kasnila. Medalje najboljima uručili su Dušan Marković, direktor Triglav osiguranja i Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Pehar "Žućkova levica" kapitenu Zvezde Branku Laziću uručio je Predrag Danilović, predsednik KSS-a.

Finale Kupa Radivoja Koraća: Crvena zvezda - Partizan 85: 68 (20:13, 29:15, 18:18, 18:22)

Dvorana: Čair;

Sudije: Jovčić, Juras, Glišić;

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 14, Davidovac 3, Mitrović 4, Lazić, Kalinić 18, Dobrić 9, Holins 15, Ivanović 4, Marković13, Vajt, Kuzmić 5;

Partizan: Kuruks 9, Panter 14, Vukčević, Ledej 10, Zagorac, Avramović 4, Koproivica, Danguvić, Miletić, Mur 11, Lesor 19, Trifunović 1;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    11:55 // 21. 2. 2022.

    Ova cirkuska manifestacija da se od sledeće godine iseli iz našeg grada, pa neka negde drugde pale baklje i uništavaju imovinu.

  • Vlast

    11:04 // 21. 2. 2022.

    Tu praksu sa huliganima treba pod hitno rešiti izgradite halu na periferiji a ne da uznemiravaju gradnjane, a ne bi bilo loše i stadion ukloniti iz grada i onako taj klub ne vode Nišlije nego paori iz Božicu...

    • Nislija

      12:32 // 21. 2. 2022.

      nisu nju gadjali vec predsednika partizana

    • Nenišlija

      15:20 // 21. 2. 2022.

      Nislija, ti znaš koga su gađali?! Mi što smo bili u hali nismo videli kome je baklja bila namenjena!

  • Dragan centar

    10:13 // 21. 2. 2022.

    A sto ne pišete kako su grobari gadjali bakljom gradonacelnicu Niša. Umalo se nije zapalila vip loža. Toliko o tome sta misle gradjani o njoj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: