Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 22. 1. 2017.

| Sport

Košarkaši Konstantina ipak bez serije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
rendal
Nišlije su bile bolje u ofanzivnom skoku; foto: Vanja Keser

Oscilacije u igri košarkaša niškog Konstantina i veliki pad tokom 2. četvrtine koštale su ih druge pobede u Košarkaškoj ligi Srbije. Od Nišllija je bila bolja ekipa Beovuka, koja je slavila rezultatom 88:76 (25:20, 29:15, 22:21, 12:20).

Najbolji je bio Beograđanin Igor Jevđenović sa 20 poena, Stefan Fundić je upisao 17, uz čak 21 skok, dok je kod Nišlija najbolji bio Kajl Rendal.

U prvih 4 minuta Beograđani su već napravili seriju od 10 poena, a Konstantin je mogao da se “pohvali” samo trojkom Šišića. U nastavku su gosti jurili rezultat, stigli i do izjednačenja na 20:20, ali Maksimović i Pejić vraćaju prednost od 5 poena svom timu.

Nakon novog izjednačenja na 25:25, šut Nišlija je stao, a napade domaćih igrača uglavnom su zaustavljali faulima. U drugoj polovini kvartala poene iz igre su dali po jednom Bronson i Rendal, i tako omogućili protivnicima da dođu do dvocifrene prednosti, koju su do kraja deonice povećali na +19.

Po povratku sa pauze, igrači Ivana Simića uglavnom su se oslanjali na Antića, koji je poene za 2 pogađao, ali su trojke išle dosta slabije. Ujednačena borba je viđena tokom ovog perioda igre, ali je već uspostavljeno vođstvo domaćih bilo nemoguće sustići.

U finišu se opustila ruka Nišlijama pa su raspoloženi Živković, Bronson i Rendal pogađali za 2, a pred kraj se i Antić priključio strelcima. Međutim, ubedljiva igra u ovom delu nije bila dovoljna da nadoknadi greške tokom prvog poluvremena.

Niški košarkaši se nalaze u nezavidnoj situaciji jer sa 1 pobedom iza sebe imaju samo Smederevo, dok su ispred Sloga i OKK Beograd koji su po 5 puta uspeli da trijumfuju. U sledećem kolu u Niš stiže Metalac iz Valjeva, ekipa koja je prošle godine igrala ABA ligu, ali ove je tek 10. u Košarkaškoj ligi Srbije.

BEOVUK - KONSTANTIN 88:76 (25:20, 29:15, 22:21, 12:20)

Hala Vizura, Beograd

Sudije: Branislav Mrdak, Duško Sedlar i Petar Pešić

Beovuk: Maksimović 5 (2sk, 5as), Dragović 14 (1as), Jevđenić 20 (2sk, 4as), Pejić 15 (3sk, 5as), Vučićević 9 (1sk, 2as), Karanović, Fundić 17 (21sk, 2as), Nerandžić, Zekavičić 6 (5sk, 1as), Jeremić 2 (1sk)

Konstantin: Dojčinović, Gaćinović (1as), Šišić 12 (6sk, 4as), Anđelković 7 (2sk, 2as), Stojanović, Antić 14 (7sk, 2as), Rendal 17 (4sk, 4as), Lazar Živković 11 (6sk, 1as), Bogavac 7 (2as), Stanković, Luka Živković (2sk, 1as), Bronson 8 (2sk, 1as).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: