Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:40, 18. 8. 2020.

| Sport

Košarkaši Konstantina počeli pripreme i najavili povratak u KLS

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Kons-pripreme-2020-18-1024x768
Kompletan sastav na prozivci; foto: KK Konstantin

Drugi put u istoriji kluba trener Konstantina imaće na prvom treningu ima kompletnu ekipu, a uz dosta optimizma i jasan cilj - ulazak u Košarkašku ligu Srbije, ekipa iz Niša počela je pripreme za novu sezonu. Okupljanje i prvi trening bili su u hali "Čair", a u planu su i neke pripremne utakmice.

Kons-pripreme-2020-9-1024x768 Jovica Antonić veliko pojačanje za Konstantin; foto: KK Konstantin

Prvi put, uz davnu 2012. godinu kada je tim vodio Boško Đokić, skoro kompletan sastav ekipe Konstantina bio je na prozivci. Plan priprema je trener Marko Cvetković napravio, a zavisiće i od epidemiološke situacije.

U prvoj sedmici ćemo obaviti sva potrebna testiranja, uključujući i test na koronu, treniraćemo dva puta dnevno i verujem da ćemo spremni dočekati sezonu, druge nedelje oktobra. Za sada još nismo definisali sve detalje, ali dogovorili smo već kontrolne utakmice sa Napretkom i to 5. septembra u Aleksincu i 18. septembra u Nišu. Napravljena je selekcija ispred koje je jasan cilj da napadne viši rang. Mislim da je ekipa kompozicijski dobro uklopljena, imamo i naše dugogodišnje igrače i nekolicinu mlađih koji nadolaze i koji tek treba da izvuku maksimum iz sebe. Krećemo na vreme i nadamo se uspešnoj sezoni - rekao je Cvetković.

Kons-pripreme-2020-4-1024x768 foto: KK Konstantin

Veliko pojačanje Konstantin je dobio na poziciji sportskog direktora koju je preuzeo Jovica Antonić, doskorašnji saradnik Saše Đorđevića, a sada član stučnog štaba Igora Kokoškava i selektor mlade reprezentacije Srbije.

Napravili smo tim koji ima i kvalitet i iskustvo, a ima i preduslove za dobru hemiju, jer se igrači uglavnom poznaju, a neki su igrali zajedno niz godina. Imamo i nekolicinu dobrih mladih igrača i verujem da smo i kvalitativno i kvantitativno dosta jaki. Imamo odličan stručni štab, obezbedili smo dobre uslove za rad, tako da postoje svi uslovi da uz dobar rad, atmosferu i zrnce sreće jasno i glasno izađemo sa porukom da su nam ambicije da, bez okolišanja i bilo kakve zadrške, ostvarimo plasman u Košarkašku ligu Srbije - rekao je Antonić.

Kons-pripreme-2020-1-1-1024x768 foto: KK Konstantin

Predsednik kluba Zvonko Milošević istako je da je "imperativ prvo mesto u ovoj sezoni".

Mislim da smo i kao klub i kao tim sposobni da to iznesemo. Mislim da ovaj grad mora da ima makar člana KLS, a za dalje ćemo videti. Postoji četvorogodišnji plan razvoja kluba, ali ne želim sada da idem mnogo daleko ni u kakvim najavama i velikim rečima. U svakom slučaju imamo visoke standarde i ciljeve, nadamo se da ćemo imati adekvatnu podršku grada, naročito ako budemo prvi, jer ćemo tada moći da konkurišemo i za neka dodatna sredstva. Sada funkcionišemo u okviru onoga što imamo, a trudimo se svim silama da pronađemo i neke dodatne izvore finansiranja i u tom smislu nadam se da ćemo već ovih dana imati priliku da potpišemo i jedan poslovni ugovor - kaže Milošević.

Na prozivci su bili Vladimir Veličković, Bojan Bogdanović, Milan Surlić, Dimitrije Nikolić, Đorđe Đokić, Marko Popović, Vukašin Đorđević, Aleksa Stevanović, Nemanja Gudžić, Petar Balović, Aleksandar Mladenović, Dušan Vuletić i Dimitrije Stojanović. Tu su bili i juniori Bogdan Stanković i Mihajlo Madić. Prvom treningu nije prisustvovao samo Stefan Ljubenković, uz dozvolu trenera Cvetkovića.

Sezona u Drugoj ligi trebalo bi da počne 10. oktobra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    11:59 // 18. 8. 2020.

    A da nije zbog cele situacije rizično

  • PM

    08:57 // 18. 8. 2020.

    Srećno, momci!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: