Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:24, 28. 9. 2018.

| Sport

Košarkaši Konstantina počinju sezonu, žele povratak u KLS

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Veličković-Konstantin---Vanja-Keser
Veličković ponovo u starom dresu; foto: Vanja Keser

U novu sezonu, u kojoj se nakon odustajanja Akademika vratio u Drugu ligu Srbije, košarkaši Konstantina iz Niša ulaze sa optimizmom i željom da napreduju i vrate se u Košarkašku ligu Srbije. U prvom meču, koji je u subotu, 29. septembra, niški tim igra protiv Sloge u Kraljevu.

Niški košarkaši dobili su šansu kakva se retko dobija, nakon ispadanja iz Druge lige Srbije vratili su se u taj rang jer je Akademik odustao. Potencijalni neuspeh ispadnjem u četvrti rang je izbegnut, a da se to ne ponovi žele svi u klubu.

Treći put u svojoj trenerskoj karijeri seniorski tim Konstantina će voditi Marko Cvetković, koji je poželeo da ovog puta bude treća sreća.

Sve ovo što se dešavalo ovog leta i u predsezoni, kao i uspesi mlađih selekcija, daje neku nadu da ćemo postati klub kakav bi trebalo da budemo. I mi smo se trudili da se, u postojećim uslovima, što bolje pripremimo za sezonu - rekao je Cvetković.

prvi-tim-konstantina,-foto-jv-ljubica-jocic Prvi tim na predstavljanju; foto: JV / Ljubica Jocić

On ističe da nije sve baš idealno jer još nije završena registracija Aleksandra Ilića.

Tek pred samu utakmicu znaćemo hoćemo li moći da računamo na njega u Kraljevu, a Vladimira Đorđevića moći ćemo da koristimo tek od drugog kola. Nemanja Gudžić i Marko Popović su propustili čitav pripremni period, pa pre nekoliko dana počeli da treniraju i još nisu spremni da igraju. Dakle, ima nekih problema, ali daćemo sve od sebe da krenemo onako kako želimo i da dobrim rezultatima na početku sezone podignemo samopouzdanje i ambicije u nastavku - kaže Cvetković.

Popularni Bingo dodaje da je teško predvideti da li će dospeti u šansu da se plasiraju u viši rang, ali obećava da će u svakoj utakmici ići na pobedu.

Prva prilika da se na delu vidi neki novi Konstantin je u subotu, 29. septembra, kada niški tim igra protiv Sloge u Kraljevu.


Finansijska konsolidacija i najava Skupštine

uros-parlic,-konstantin,-foto-jv-ljubica-jocic Uroš Parlić, potpredsednik kluba, veruje da Konstantin može i do Jadranske lige; foto: JV / Ljubica Jocić

Prošle sezone Konstantin je ispao iz ove lige, ali se ekspresno vratio. A zbog nadmetanja u nižim rangovima tima koji je pre nekoliko sezona igrao i Superligu i Kup Radivoja Koraća, klub je, kako kaže potpredsednik Uroš Parlić, "dve godine stagnirao"

Čvrsto verujem da opet krećemo uzlaznom putanjom. Imali smo smenu generacija koju smo malo nespretno izveli, odjednom smo ostali bez gotovo čitavog tima. Pokušali smo da igramo sa mladim igračima, ali to nije išlo onako kako smo želeli. Ipak, ostali smo u istom rangu takmičenja i sada želimo da se vratimo u KLS, a posle i da konkurišemo za plasman u ABA 2 ligu - kaže Parlić.

Iako je Konstantin jedan od klubova koji je prethodnih godina dobijao najveći novac iz gradskog budžeta, Parlić kaže da se nada da će "rezultatima moći da istaknu zahtev za dobijanje većih sredstava".

Imali smo adekvatnu podršku, s obzirom na rang takmičenja u kojem igramo. Očekujem da ćemo rezultatima moći da istaknemo zahtev i za dobijanje većih sredstava kako bismo uspeli da se vratimo u vrh srpske košarke. Mi smo se finansijski konsolidovali, nadam se da ćemo uskoro pojačati upravu nekolicinom entuzijasta koji vole košarku, jer sada imamo dosta troškova vezanih i za mlađe selekcije. Samo za putovanja i organizaciju utakmica moramo da izdvojimo značajna sredstva, ali, kažem, to su „slatke muke“ - kaže Parlić.

Plan je da, kaže Parlić, sednica Skupštine bude do kraja oktobra.


Uspesi juniora i kadeta pokazali poboljšanje rada u klubu

juniori-konstantina,-foto-jv-ljubica-jocic Mlade nade Konstantina; foto: JV / Ljubica Jocić

Osvajanjem kvalifikacionih turnira u Knjaževcu kadeti Konstantina plasirali su se u Kadetsku ligu Srbije, a isti uspeh ostvarili su i malo starija ekipa plasmanom u Juniorsku ligu Srbije.

Nekim novim detaljima u organizaciji poboljšali smo rad čitavog kluba, a to se najbolje moglo videti na primeru juniora i kadeta. Napomenuo bih da mi imamo još jednu kadetsku selekciju koja će igrati u regionalnoj ligi, imamo pionire koji će igrati međuregionalnu ligu i još nekoliko najmlađih koji su polaznici naše škole košarke. Ali, nije to ništa posebno, već samo onako kako treba. Baš ovako i još bolje treba da izgleda jedan ozbiljan i ambiciozan klub, a mi se trudimo da to budemo - kaže Gojko Lepojević, sportski direktor kluba.

Najveći problem, kaže Lepojević, pronaći sale u kojima će ove ekipe redovno trenirati.

Radimo na tome da to rešimo. Nadam se da ćemo iz godine u godinu napredovati i da će se to manifestovati na rezultatima svih selekcija– rekao je Lepojević brojnim novinarskim ekipama - dodaje Lepojević.

Juniori i kadeti će svoje sezone početi u drugoj polovini oktobra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • NISLIJA

    19:18 // 28. 9. 2018.

    U nisu nazalost lako pustaju mlade i talentovane igrace da odu u inostranstvo da igraju za neku smesnu stipendiju.
    Zmam minimum desetak nislina 98-99 koji su u inostranstvu.
    Imamo dobre trenere u nisu to nije sporno ali ajde da pokusate da zaustavite te talente da idu da napravite normalnu selekciju i da kao nekad Ergonom svu nisku decu selektirate u jeda tim i ponosno predstavljate Nis.

    • PantLA

      23:39 // 30. 9. 2018.

      Koji su to dobri treneri u Nisu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: