Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 24. 2. 2016.

| Sport

Košarkaši Konstantina stupili u štrajk

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
konstantin.jpg
Duguju im se 4 plate za ovu sezonu; foto: Vanja Keser

Četvrtu sezonu zaredom košarkaši niškog Konstantina stupili su u štrajk. Ove sezone duguju im se 4 plate, a dok im ne budu isplaćene dve zarade neće trenirati, ali će igrati utakmice.

Ovo je četvrta sezona u nizu kako na odlične rezultate i uspehe ovog košarkaškog kolektiva mrlju bacaju neredovna primanja.

Decembra smo primili pola plate za oktobar i to nam je poslednje primanje ove sezone. Duguju nam se 4 plate ove sezone, a starijim igračima se duguju zarade i za prethodna dva nastupa u Superligi, tako da kada se uzme sve u obzir, oni ove takmičarske godine nisu primili nijednu - kažu igrači Konstantina.

Igrače posebno boli slika koja se u javnosti stvara o ovom klubu.

Zbog rezultata koje beležimo ljudi u Beogradu misle da smo ozbiljan i stabilan klub. Piše se o situaciji u Smederevu, a mi smo u tri puta goroj situaciji. Nismo od kluba ni peškire dobili, igramo u zakrpljenim dresovima - izneli su realno stanje kluba niški košarkaši.

Konstantin Jedini zaslužni zašto klub i dalje postoji; foto Vanja Keser

Oni se osećaju kao odbačeni iako su, kako kažu, prema rezultatima najbolji sportski ambasadori Niša. Igraće treći put u poslednje 4 sezone Superligu a poslednja dva puta su predstavljali Grad na Kupu Radivoja Koraća.

Tretman koji imamo od strane košarkaških radnika u Nišu nas boli. Pojavile su se informacije da smo posle Radničkog iz gradskog budžeta dobili najviše para - gde su one završile? Da li je ovom Gradu uopšte potrebna košarka? - ogorčeni su košarkaši niškog kluba.

Nekoliko puta su igračima “prodavana” lažna obećanja o isplati zarada.

Obećali su nam da ćemo platu i po dobiti do kraja februara. Zatim je priča bila za prošli četvrtak, pa za ovaj ponedeljak, a tada nam je rečeno da će 80% biti u petak. Mnogo puta smo zbili redove i drugarstvom prešli preko svega, ali ovo više nema smisla. Dok nam se ne isplate dve zarade ne vraćamo se na trening - izričiti su pri ovom stavu Konstantinovi igrači.

Igrači kažu da će utakmicu narednog kola protiv OKK Beograda, koja je na programu u petak, igrati i bez treninga. Na kraju su naglasili da zasluge što klub uopšte postoji idu treneru Marku Cvetkoviću i petorici, šestorici igrača koji su tu nekoliko godina.


Cvetković: “Poštujem odluku igrača”

Konstantin Cvetkoviću ponestalo argumentacije; foto: Vanja Keser

Šef stručnog štaba kluba Marko Cvetković kaže da potpuno razume odluku igrača i da je nekoliko puta odlagan ovaj scenario.

Pokušavao sam sigurno pet, šest puta ove sezone da utičem na igrače i argumentovano odložim ovakav rasplet. Međutim, ovaj put stvarno nisam uspeo, jer nisam znao kako više, i poštujem odluku igrača, jer su me razlozima ubedili da je ovakav korak potpuno opravdan - izneo je svoj stav Cvetković.

Predsednik kluba Uroš Parlić rekao je da će se u toku dana obratiti saopštenjem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    05:15 // 25. 2. 2016.

    Nista nije cudno kad je gradski sport u rukama vecnika Pesica,a klub vodi Parlic!Oni sve rade iz licnog intefesa,nista drugo im nije vazno!Podrska skromnim igracima,ne dozvolite da od vas prave budale,istrajte!

  • Milivoj

    20:00 // 24. 2. 2016.

    Tako je to kad je Djani Pešić većnik. Samo opušteno! Uništite i to što je dobro, tu mislim na igrače Konstantina kojih mi je žao. Za trenera i Perišićevog kuma se ne brinem.

  • krojf

    18:12 // 24. 2. 2016.

    Ovom gradu i GRADONAČELNIKU nije stalo ni do čega- duguju plate košarkašima,fudbalerima,o rukometu da ne pricam,Zavodu za urbanizam se duguju 4 plate,Gorici 6 plata,a o dugovima ,kreditima i blokadama na stotine miliona i da ne pričam-H A O S

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: