Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 24. 3. 2013.

| Sport

Košarkaši Konstantina u štrajku pred Superligu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kosarkasi-Konstantina-posle-meca.jpg
Umesto veselja - brige: košarkaši Konstantina; foto: Stefan Komadinić

Igrači niškog kluba najavili su da od ponedeljka neće trenirati dok im se ne uplate makar 2 plate. Konstantin je ove sezone izborio plasman u Superligu koja počinje 30. marta.

Košarkaši Konstantina stupiće u štrajk u ponedeljak, dva dana nakon zavšretka takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije i samo 5 dana nakon početka Superlige i utakmice sa kragujevačkim Radničkim.

- Ne želimo nikog da prozivamo, želimo da dođe neko iz Uprave ili Grada i kaže nam zašto ne dobijamo novac i kada ćemo dobiti zaostale plate. Od avgusta prošle godine do marta ove primili smo samo 3 plate. Nećemo se vratiti treninzima dok ne dobijemo makar 2 plate – prenosi saopštenje igrača Vladimir Veličković, zamenik kapitena Konstantina.

Kako je Veličković rekao, igrači su obavestili o odluci trenera Boška Đokića i članove Uprave kluba. U ponedeljak bi prema planu trebalo da imaju trening u 12h u teretani, a uveče u hali.

- Nećemo trenirati dok nam se ne ispuni uslov. Mi se zahvaljujemo svima koji su uz nas cele godine i onima koji znaju situcaiju i uslove u kojima radimo. Napravili smo veliki uspeh, to je naš uspeh, ali ne možemo više ovako da funkcionišemo – kaže Vladimir Veličković.

Predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Konstantin Dragan Stefanović bio je iznenađen kada smo mu tražili komentar za najavu štrajka.

- Ne mogu ništa da komentarišem jer nisam bio obavešten za štrajk. Sutra ćemo videti šta možemo da uradimo - kaže Dragan Stefanović za Južne vesti.

Igrači Konstantina su sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije završili na 4. poziciji, a prvi meč u Superligi je na programu 30. marta od 20h u hali Čair kada u Niš dolazi Radnički iz Kragujevca.

- Uveli smo klub u Košarkašku ligu Srbije, pa u Superligu i sa pravom tražimo bolji tretman. Zaslužili smo to ponašanjem i na terenu i van – dodao je Veličković ispred igrača koji umesto da slave uspeh i raduju se novim izazovima, razmišljaju o problemima.

Na početku sezone cilj ove ekipe je bio opstanak u najvišem rangu u Srbiji, ali kako su dobri rezultati stizali, a uspesi se nizali, ambicije su porasle i prva šansa za plasman u Superligu je ostvarena. Igrači Konstantina vratili su nišku košarku u vrh, a malo ko je verovao u to. Pored velikog truda i rada, ovi momci su u niškom sportu poznati i kao jedinstvena i vedra ekipa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Džordž

    13:58 // 26. 3. 2013.

    Pročitajte današnje Narodne novine gde je Boško Đokić dao izjavu i sve će Vam biti jasno. Bilo kakva dalja priča je suvišna.

  • Горан Костић

    11:21 // 26. 3. 2013.

    Имам утисак да се у граду све ради како би и ово мало младих људи што желе да живе овде отишли. Ако се рад не вреднује, наши врхунски спортисти отићи ће у неке друге средине као што је КРАГУЈЕВАЦ јер тамо неки политишари знају да инвестирају у младе, а ми само ћутимо и плаћајмо своје обавезе према граду.........

  • Alex

    11:02 // 26. 3. 2013.

    Dali su mu ime "Radnicki", jer je to bio klub radnika. On odavno to nije, tako da mi je ovo ime smesno, a podseca me komunisticka vremena...

    Da ne pominjem to sto ima jos nekoliko fudbalskih klubova po Srbiji, sa istim imenom (Kragujevac, Pirot...), zajedno sa Jedinstvima, Borcima, Spartacima itd...

    U pravu je neko, kada rece, da bismo trebali da imamo JEDNO profesionalno sportsko drustvo u Nisu, gde bismo imali klubove iz razlicitih sportova. Po meni, a to je i simbol ovog grada, bi ime tog sportskog drustva trebalo da bude Konstantin...ako ne tako, onda samo kratko i jasno "Nis". Tako da se zovu FK, KK, RK, OK, KAF, KMF, VK itd...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: