Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:02, 24. 5. 2017.

| Sport

Košarkaši Konstantina već počeli sa treninzima

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Jovan Antić Slaviša Bogavac hala
Najveći deo prošle sezone izneli su Slaviša Bogavac i Jovan Antić; foto: Vanja Keser

Kako je jedan od krivaca za loše rezultate u protekloj godini bilo i kašnjenje sa pripremama i formiranjem tima, u niškom Košarkaškom klubu Konstantin nastavili su sa treninzima odmah po završetku ove neuspešne sezone. Novi igrači su na probi, mladi nastavljaju da vežbaju, a trener Ivan Simić se nada da će pripreme sa oformljenim timom početi već avgusta.

Nakon ispadanja iz Prve košarkaške lige, sa učinkom od 3 pobede u 26 utakmica, cilj je svakako povratak u najbolji rang, ali i za ravnopravnu borbu u drugališkom društvu, trener Simić naveo je da je potrebno ispuniti mnoge uslove.

Za povratak u KLS potreban je sistem, stabilizacija kluba, kako finansijski, tako i što se tiče igračkog kadra, pripreme na vreme. Uglavnom radimo sa mladim momcima, tu su od starijih Dojčinović i Anđelković, na probi nam je Miloš Radenović iz Vojvodine, Zmijarević iz OKK Beograda, Nikola Kostić iz Kraljeva, a imaćemo ih još dosta na probi - kaže Simić.

Jedini iskusni igrači iz prošlogodišnjeg sastava, Slaviša Bogavac i Jovan Antić su na zasluženom odmoru, a tek će se razgovarati o tome da li će nastaviti da igraju za niški tim. Ono šta Simić vidi kao veliki uspeh je što su, uprkos lošoj sezoni, mnogi mladi igrači dobili šansu i pokazali talenat.

Kada je došlo do toga da se zahvalimo određenim igračima, ovi mlađi su iskoristili svoju šansu, pre svega Kostić i Milojević. Oni su radili dosta dobro, te minute koje su igrali koristili su dosta dobro, bez obzira na to što nemaju dovoljno iskustva i što moraju još mnogo da rade, ali su davali svoj maksimim i pokazivali taj svoj kvalitet - kazao je Simić.


Kasno formiranje tima, povrede, odlasci igrača i manjak sreće

Sunovrat niške ekipe počeo je prošlog leta, odlaskom gotovo čitavog tima i trenera, koji su dugo godina igrali zajedno, a samo sezonu ranije se takmičili i u Superligi. Tek poslednjeg dana prelaznog roka u Konstantin je stiglo osam novih igrača i trener Predrag Jaćimović, što je samo po sebi bilo pokazatelj da Nišlije u sezoni 2016/2017 neće blistati. Hala "Čair" Konstantin Dinamik Mnogo mečeva izgubljeno je na jednu loptu; foto: Vanja Keser

Tokom sezone i "šačica" preostalih iskusnih igrača je otišlo iz kluba, ostavljajući sav teret na Slaviši Bogavcu, a nakon 8 kola bez pobede, promenjen je trener, pa je na Jaćimovićevo mesto došao Ivan Simić. Do kraja prvenstva pobedili su u 3 utakmice, od toga je jedna bila posebno veliki podvig, protiv Spartaka iz Subotice, koji trenutno igra Superligu sa najboljim srpskim timovima.

Najveći problem bilo je to što se kasnilo sa početkom pripremama. Negde sredinom septembra se počelo sa pripremama, tim se pravio u hodu, igrači su dolazili i odlazili, tako da je tim napravljen od igrača koji nisu imali iskustvo igranja u Prvoj ligi, to su uglavnom igrači koji su došli iz treće lige - zaključuje trener iz Jagodine.

Situacija koju je zatekao u klubu, kada je stigao krajem novembra, nije bila nimalo zavidna. On kaže da su igrači bili bez samopouzdanja, ali da je video da iz njih može više da se izvuče, te da su se dogovorili da se bore do samog kraja, što se i desilo.  

Tada sam zatekao jednu zaista lošu situaciju u timu, ali bio sam rešen da pokušamo to da dignemo na viši nivo svojom nekom filozofijom i svojim načinom rada. Smatram da smo to uspeli da ostvarimo, ali finansijska situacija i sve to što je pratilo ekipu pre mog dolaska, odlasci igrača, dovelo je do toga da se ispadne iz lige - priča on.

Osim neiskusnog tima, koji se u hodu menjao, Simić je kao problem izdvojio i brojne povrede, ali i manjak sreće. Mnogo utakmica izgubili su na jednu loptu, a posebno bolna bila je ona protiv Dinamika u hali “Čair”, kada su igrači Konstantina iskoristili njihov loš dan, ali im je pobeda pobegla u poslednjim sekundama. Beogradsku ekipu predvodi proslavljeni trener Miroslav Muta Nikolić i trenutno se bore za ulazak u Regionalnu ligu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: