Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:36, 30. 11. 2019.

| Sport

Košarkaši Napretka iznudili produžetak, ali ipak doživeli poraz

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Dimitrije Raičević Napredak košarka Aleksinac KLS
Četvrti vezani poraz za Napredak; foto: Vanja Keser

Drugi odigrani produžetak u Košarkaškoj ligi Srbije i drugi poraz u njemu doživeli su košarkaši Napretka u 9. kolu prvenstva. Pred oko 600 gledalaca u aleksinačkoj Hali sportova domaćini su protiv Dunava iznudili produžetak, pošto je regularni deo meča završen sa 65:65, ali su u njemu izgubili konce, mnogo toga promašili i dopustili ekipi iz Starih Banovaca da slavi sa 76:72.

Napredak je u najvećem delu meča gubio, ali je u završnici, predvođen Dimitrijem i Nikolom Raičevićem sustigao 7 poena zaostatka i izborio se za produžetak.

Na njegovom početku je i poveo, sa 68:65, ali je tu i stao. Trojka Srđana Ivića vratila je egal, a u nastavku su košarkaši iz Starih Banovaca mahom preko slobodnih bacanja nadograđivali prednost.

U tom periodu je pritisak učinio svoje, domaći košarkaši su promašili gotovo sve što su pokušali, a probali su u velikoj meri sa šutom sa distance. Ipak, ništa od toga nije prošlo kroz mrežicu, pa ni pogođena trojka Lazara Stankovića 6 sekundi pre kraja meča nije mogla da donese novo izjednačenje, pa je utakmica završena sa 72:76.

Aleksinačni nisu ni otvorili meč kako su priželjkivali. Tokom prvog poluvremena Dunav je u više navrata stizao i do +10, Napredak se borio da smanji zaostatak, ali je jedino vođstvo u ovom delu utakmice imao nakon prvih 20 sekundi, pošto je prvi dao koš.

Domaćini su na poluvremenu gubili sa 32:39, ali su po povratku na parket zaigrali bolje i u završnici treće četvrtine stigli do izjednačenja (50:50). Tokom uvodnih minuta Aleksinčani su poveli i primorali goste da jure rezultat. Ipak, isti ritam nisu zadržali - manje od 3 minuta do kraja Dunav je stigao do 57:65.

Tada se i dogodio novi obrt koji je doveo do egala, produžetka, ali i drugog neuspeha ove sezone u ovakvoj situaciji aleksinačkih košarkaša.

Jedini predstavnik juga Srbije u KLS-u sada ima učinak od 4 pobede i 5 poraza, od kojih su 4 vezana. U takvoj situaciji, jako težak posao ga očekuje narednog vikenda, kada će gostovati drugoplasiranom Zlatiboru u Čajetini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: