Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:26, 10. 7. 2012.

| Sport

I niški košarkaši na Univerzitetskim igrama

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kosarkasi univerziteta

Selekcija košarkaša Univerziteta u Nišu putuje u Španiju gde će učestvovati na prvim Evropskim univerzitetskim igrama.

Niški Univerzitet imaće na prvim Evropskim igrama u Kordobi dve selekcije. Na igre su već otišli odbojkaši koji će se takmičiti od 14. jula, a košarkaši će u četvrtak, 12. jula krenuti u Španiju gde ih od 17. jula čekaju utakmice.

Ekipa će nastupiti u sledećem sastavu: Vladimir Veličković (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja), Vladimir Đorđević (FSFV), Stevan Ivetić (Pravni fakultet), Stefan Jojić (FSFV), Nenad Šćepanović (FSFV), Nemanja Gudžić (Fakultet za finansije i bankarstvo), Mladen Vitković (FSFV), Marko Janjušević (FSFV), Goran Ostojić (FSFV), Bratislav Perić (FSFV), Bojan Risimić (FSFV) i Marko Gaćinović (Visoka škola za menadžment).

Trener ekipe je Miodrag Kocić, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, a njegov pomoćnik biće Tomislav Simić.

- Poznajemo sve ekipe, favoriti smo Litvanci, Rusi, Hrvati i mi. Verujem da možemo da budemo među prvih 5 timova. Pripremali smo se oko mesec dana u hali Čair. Okosnica tima nam je od prošle godine - rekao je Miodrag Kocić, trener ekipe.

Na košarkaškom takmičenju biće 16 ekipa, a žreb će biti poznat 16. jula, dan pred start prvih utakmica. na igrama će biti ekipe iz Niša, Barselone i Kordobe (Španija), Splita (Hrvatska), Beča (Austrija), Pariza (Francuska), Moskve (Rusija), Rige i Kaunasa (Litvanija), Groningena i Tilburga (Holandija), Poznanja (Poljska), Minstera (Nemačka), Rišona le Ziona (Izrael), Brage (Portugal) i Istanbula (Turska).

- Očekujem da budemo među prve tri selekcije. Polazimo sa jakom ekipom, verujem da ćemo uspeti. Jaka je konkurencija, ali nadam se da ćemo uspeti - rekao je Mladen Vitković, kapiten selekcije.

Takmičenje u košarci biće održano od 17. do 25. jula, a Srbiju će u ženskoj košarci predstavljati Univerzitet iz Beograda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dubioza

    17:30 // 10. 7. 2012.

    janusevic pravi intelektualac, akademik :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: