Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:00, 30. 8. 2012.

| Sport

Košarkaši Srbije pobedili u hali Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kosarka-nis,-hala-cair
Foto: Dušan Jovanović

U punoj hali Čair košarkaši Srbije pobedili su rezultatom 114:58 (35:12, 31:17, 18:20, 30:9) Island u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2013. godine u Sloveniji.

Prema zvaničnoj statistici, 4.560 ljudi uživalo je u pobedi naše selekcije nad Islandom. Niš nije video najbolje košarkaše Srbije skoro 11 godina, a večeras je mogao da vidi i najubedljiviju pobedu reprezentacije od kako nosi ime Srbija. Do sada, rekord je bio na Svetskom prvenstvu 2010. godine kada je Srbija pobedila Angolu sa 94:44.

Uz najubedljivu pobedu, naši reprezetativci su postigli i najviše koševa u jednoj utakmici (114). Pre toga, rekord je bio 112 pošto je Srbija takođe na SP 2010. slavila protiv Jordana sa 112:69.

Naši košarkaši su počeli ubedljivo i prvu četvrtinu dobili sa 31:12. Nastavili su u istom tempu i u drugoj četvrtini 31:17 (ukupno 66:2). U trećoj je došlo do opuštanja naših igrača, što su iskoristili košarkaši Islanda. U četvrtoj su, uz pomoć podrške sa trbina, naši košarkaši opet zaigrali organizovanije i bili ubedljivi sa 30:9.

 - Igrali smo dopadljivu košarku, što se moglo videti po reakcijama publike u Nišu. Imali smo apsolutnu kontrolu većim delom meča, iako smo izgubili treću četvrtinu. Pobeda je ubedljiva, ali je to rezultat našeg maksimalnog pristupa i koncentracije - rekao je Dušan Ivković, selektor Srbije.

Ubedljiva pobeda u Čairu donela je Srbiji drugo mesto u grupi sa 10 bodova. U nedelju, 2. septembra Srbija igra sa Crnom Gorom u 7. kolu kvalifikacija. Košarkaši Srbije će sutra biti u Nišu gde će odraditi još 2 treninga, a u Podgoricu putuju u subotu ujutru.

Niš je posle skoro 11 godina video košarkaše, nadamo se da neće proći opet toliko vremena da se opet sretenemo. Nišlije su pokazale kako se podržava i navija za svoju zemlju, a košarkaši su videli da bolju podršku ne mogu da nađu na drugom mestu.


Srbija: Miloš Teodosić 11, Milenko Tepić 7, Aleksandar Rašić 10, Ivan Paunić 1, Duško Savanović 12, Marko Kešelj 13, Nenad Krstić 15, Danilo Anđušić 9, Zoran Erceg 10, Milan Mačvan 9, Dejan Musli 6, Nemanja Nedović 11.

Island: Brynjar Bjornsson 3, Haukur Palsson 3, Jakob Sigurdarson 14, Finnur Magnusson, Hlynr Baeringsson 12, Jon Stefansson 2, Helgi Magnusson 6, Axel Karason, Pavel Ermolunskij 2, Aegir Steinarsson 5, Logi Gunnarsson 7, Sigurdur Thorsteinsson 4.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: