Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 3. 7. 2022.

| Sport

Košarkaši Srbije večeras u "Čairu" dočekuju Belgiju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Vanja Marinković
Pun "Čair" za novu pobedu; foto: FIBA

Niš će večeras biti domaćin poslednjeg kola prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kom košarkaši Srbije dočekuju Belgiju. Meč počinje u 21 sat, karata skoro nema u prodaji, a selektor Srbije Svetislav Pešić kaže da su uslovi u Nišu dobri.

Prema podacima sa sajta Tickets.rs, trenutno ima još nekoliko karata u prodaji, po cenama od 3.000 i 4.000 dinara. Kako su ranije rekli iz Košarkaškog saveza Srbije, ostalo je još malo karata i očekuju da će hala biti krcata.

svetislav kari pesic Pešić: Niš ima dobre uslove; foto: FIBA

Selektor Svetislav Pešić, koji je nedavno na Vidovdanskoj svečanosti, primio orden Karađorđeve zvezde drugog stepena za naročite zasluge, kaže da su uslovi u Nišu dobri, ali može i bolje.

Niš je ima izvanrednu dvoranu, možda ima tu još nešto da se uradi. Savez je razgovorao sa gradonačelnicom, Niš može da zadovolji organizaciju velikih sportskih priredbi, nema razloga da se igra ovde. Sve je super, dobro smo trenirali, u ovom vremenu kada je baš vruće, u dvorani je klima, videćemo večeras, kada se napuni, kako će da izgleda, nadam se da klima bude na nivou. Sve je dobro, svi nas paze. Nemamo nikakve primedbe - dodao je Pešić.

Na pet odigranih utakmica do sada, tim Srbije ima tri pobede i dva poraza, a ova utakmica je od velike važnosti pred drugu fazu kvalifikacija jer se ostvareni rezultati prenose u novoformiranu grupu u kojoj će Srbija, Letonija i Belgija odmeriti snage sa timovima Grčke, Turske i Velike Britanije.

Od tih šest timova, samo tri će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo koje je sledeće godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Kako je u emisiji "15 minuta" rekao reprezentativac Dejan Davidovac, "u Nišu je dobra atmosfera, a jedan od razloga što reprezentacija igra ovde je publika."

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čamac

    12:42 // 3. 7. 2022.

    Najavljuju kišu popodne, kad se izlije kanalizacija igraće u sali neke škole

  • Жвалави пастир Шизоје

    11:01 // 3. 7. 2022.

    Кад изгубимо ће избије ли револуција?!

  • Sale

    10:48 // 3. 7. 2022.

    Ima šta da vide u Niš zapušene ulice od kiše i oborene bandere baš će im ostati u lepom sećanju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: