Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:02, 19. 10. 2020.

| Sport

Košarkaši u kolicima iz Niša i Paraćina odigrali utakmicu u Bojniku

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
KKK Nais KKK Tigrovi košarka u kolicima
Odigranom utakmicu zadovoljni i akteri i organizatori; foto: FB KKK Nais

I prošlog vikenda košarkaši u kolicima odigrali su meč u mestu koje nema klub u ovom sportu, ovog puta izbor je pao na Bojnik, a nadmetali su se niški Nais i paraćinski klub Tigrovi. Pojačana četvoricom reprezentativaca paraćinska ekipa je slavila, ali su svi akteri, kao i domaćini, bili jako zadovoljni uslovima i mogćnošću da se i u Bojniku popularizuje sport namenjen osobama sa invaliditetom.

Predsednik KKK Nais Marko Aleksandrović rekao je da im je želja da aktivnosti košarkaša u kolicima u Bojniku ne stanu na ovome.

Predstavnici domaćina su obezbedili sve preduslove da se svi učesnici osećaju ugodno. Sportska hala u Bojniku odgovara standardima za odigravanje utakmice košarke u kolicima. Mišljenja smo da Bojnik treba da bude ponovo domaćin neke utakmice ili nekog turnira domaće lige. Kao geografski najbliži Bojniku, KKK Nais iz Niša će voditi računa o tome i ostati u komunikaciji sa predstavnicima Sportskog saveza Opštine Bojnik i Ustanove Sportska hala Bojnik - rekao je Aleksandrović.

košarka u kolicima KKK Nais KKK Tigrovi Kažu da je druženje bilo iznad svega; foto: FB KKK NaisOvo je bila šesta utakmica u poslednjih pet nedelja za KKK Nais, pošto se pripremaju za novu sezonu i, prema rečima kapitena Bratislava Kostića, napreduju iz nedelje u nedelju.

Drago nam je što smo po prvi put u Bojniku. Hala zadovoljava sve standarde, a ljudi iz Bojnika su učinili sve da se osećamo kao kod svoje kuće. Apsolutna dominacija našeg bratskog kluba je bila očekivana, čestitam im na pobedi. Raduje nas što iz sednice u sedmicu napredujemo – priča Kostić.

A niški klub košarke u kolicima sa Bojnikom, sem geografske blizine, veže i Nebojša Ilić - sportista sa invaliditetom iz ovog grada. On se godinama veoma uspešno bavi stonim tenisom, a u Naisu kažu i da je pre petnaestak godina trenirao i košarku u kolicima. Njegova pomoć bila je jedna od prvih koje je dobio niški klub, pošto im je pre dve godine donirao svoja sportska kolica. KKK Nais KKK Tigrovi košarka u kolicima Pobedili Paraćinci; foto: FB KKK Nais

Zahvalan sam učesnicima što su odabrali Bojnik za mesto odigravanja utakmice. Srećan sam što su predstavnici lokalne samouprave, kao i do sada, imali sluha i podržali organizaciju adekvatnom logistikom. Drago mi je što im se dopada hala i naše gostoprimstvo - rekao je Ilić.

Meč je završen pobedom Paraćinaca sa 57:28, ali je rezultat bio u drugom planu, s obzirom na to da je ovo bila prijateljska utakmica i da su u sastavu Paraćinaca bila četvorica reprezentativaca - Zoran Jeremić, Draženko Mitrović, Miljan Grujić i Jovica Jovanović. Oni se ovako pripremaju za Evropsko prvenstvo B divizije, koje je na programu u drugoj polovini novembra u Atini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: