Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 11. 3. 2021.

| Sport

Košarkaši u kolicima konačno dobijaju salu za trening

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kkk nais2 foto klub
Pobeda!; foto: KKK Nais

Dok se hala “Čair” ne prilagodi osobama sa invaliditetom, košarkaši u kolicima kluba Nais, potvrdili su iz Grada, treniraće u sali Osnovne škole “Ivo Andrić”. Dogovor je postignut na sastanku sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

Putovanja u Bojnik i muke sa ulaženjem u halu “Čair”, trebalo bi da postanu prošlost, pošto, kako su objavili iz press službe grada, košarkaši u kolicima dobijaju bolje uslove za rad.

U početku će, na predlog samih članova kluba, biti rezervisana sportska sala u Osnovnoj školi “Ivo Andrić“, a po završetku radova koji omogućavaju nesmetan pristup osobama sa invaliditetom, košarkaši u kolicima vratiće se pod krov Hale „Čair“ - piše na sajtu Grada.

U školskoj sali bi trebalo da im bude obezbeđen i depo za odlaganje kolica.

Nais je nedavno i zvanično prestao sa treninzima, jer u Nišu nisu imali prostor za trening, a kratko su se zadržali i u hali “Čair”. Razlog je bila pandemija i uvođenje hale u kovid sistem, ali i nepristupačnost za osobe za invaliditetom.

Putovali su jedno vreme u Bojnik, ali se zbog organizacije, napora i troškova i od toga odustalo, pa su košarkaši u kolicima bili i beskućnici u svom gradu, iako su za nekoliko godina postojanja dali i više reprezentativaca u ovom sportu.

Takmiče se u Prvoj ligi Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane iz Vrežinu

    11:02 // 12. 3. 2021.

    Po rečima igrača koji su bili na prijemu u Gradskoj kući, bili su srdačno dočekani, pažljivo saslušani i rešen je (idejno) njihov problem. Međutim, tek kada budu održali prvi trening i kada njihova kabasta oprema bude u objektu gde im je trening dodeljen, onda je stvar rešena.

  • Smuk

    00:22 // 12. 3. 2021.

    "Pleme moje snom mrtvijem spava..." !
    Do kada ćemo gledati i trpeti nepravdu, zaviditi od neljudi, od "onih" koji nemaju ljudskosti u sebi ?Svi čekamo da nam se udeli milostinja i kao takve su nas "pročitali"... Dobićemo još po 100€ i umiriće nas. "Oni" će imati sve , zahvaljujući "brzim prstima" a mi ćemo dobiti ...ništa i bićemo zadovoljni i prezadovoljni ! "Nebeski narod" - nedostojan svojih

  • Mara

    20:58 // 11. 3. 2021.

    Bio bi red

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: