Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 15. 6. 2020.

| Sport

Košarkaši u kolicima se vratili takmičenju, u Aranđelovcu po pobeda i poraz za Nišlije

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Boban Stanković Filip Jovanović
Reprezentativci predvodili Nais u pobedi nad Destopom; foto: Marko Aleksandrović

Na inicijativu igrača niškog Naisa Vladana Milinkovića, Prva liga u košarci u kolicima nastavljena je u Aranđelovcu, iako ovaj grad nema predstavnika u PLS, ali je iskorišćena prilika za promociju sporta. Zato su formalni domaćini ovog kola lige bile Nišlije, koje su zabeležile poraz od Singidunuma i pobedu nad Despotom.

Ove sezone obnovljena, Prva liga je morala da se zaustavi na četiri meseca zbog epidemije. Ovog vikenda se nastavila prvim mečevima košarkaša u kolicima u Aranđeovcu ikada. Kako kaže rođeni Aranđelovčanin Vladan Milinković, ova opština i lokalni sportski savez su ustupili halu i platili putne troškove igračima, a u svemu je najznačajnije bilo sakupiti novac za lečenje u inostranstvu Đorđa Gavrilovića.

Veoma sam ponosan na činjenicu da je moj Aranđelovac bio domaćin jednog ovakvog događaja. Ispunjeni standardi u pristupačnosti sportskim objektima i smeštajnim kapacitetima su preduslov za pripreme sportista sa invaliditetom. Voleo bih da košarkaši u kolicima svoje pripreme obave u mom gradu - rekao je Milinković.

Na parketu su se iz redova Naisa očekivano istakli najmlađi reprezentativac Srbije Filip Jovanović i jedan od najboljih srpskih igrača ikada Boban Stanković.

Prvi meč u Sportskoj hali u Aranđelovcu odigrali su Nais i Despot iz Beograda, u niškom klubu kažu da je utakmica obilovala dobrim potezima, ali i greškama zbog duge pauze. Nišlije su slavile sa 53:28.

Novi- stari šampion Singidunum bio je bolji od niškog kluba u drugom duelu, sa 65:28.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Марко

    13:02 // 16. 6. 2020.

    Велики наклон овим људима - људинама!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: