Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 11. 9. 2020.

| Sport

Košarkašice Pirota administrativnim putem došle do Druge lige

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
košarka ilustracija
Jedine sa juga u Drugoj ligi za košarkašice; ilustracija; foto: Vanja Keser

Iako su u trenutku prekida prošle sezone košarkašice pirotskog Gimnazijalca zauzimale 4. poziciju u Regionalnoj ligi jug, Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije odlučio je da im dodeli mesto u Drugoj ligi.

Jedini konkurent Gimnazijalcu za ulazak u Drugu ligu bio je Lim iz Priboja. Ocenjivao se stručni kadar, mesto na kome će klubovi igrati utakmice (Gimnazijalac je naveo da će to biti hala "Kej"), mlađi pogon, kao i novac kojim raspolažu.

Razmatrajući dostavljene molbe sa pratećom dokumentacijom i ocene koje je dala KT KSS u odnosu na infrastrukturne, finansijske i druge podatke iz molbu, Upravni odbor je našao da je KT KSS dala adekvatnu ocenu svih dostavljenih podataka. Iz dostavljenih podataka nesumnjivo proizilazi da ŽKK Gimnazijalac ima značajnu prednost u svim segmentima od značaja za učešće u 2. ŽLS od ŽKO Lim - stoji u odluci Upravnog odbora.

Piroćanke će biti jedini klub juga Srbije u ovom rangu. U jedina dva jedinstvena ranga takmičenja od južnjaka se nalazi još samo niški Student, ali je ovaj klub u Prvoj ligi, gde je takođe zahvaljujući odluci UO KSS obezbedio opstanak (nije bilo ispadanja).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: