Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:41, 31. 10. 2021.

| Sport

Košarkašice Studenta doživele četvrti poraz u sezoni

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
ŽKK Student
Marinković i Tet bile jedine raspoložene u timi iz Niša; foto: Vanja Kesar

Nisu uspele košarkašice Studenta da upišu drugi trijumf u Prvol ligi, jer je ekipa Radivoja Koraća u 5. kolu slavila rezultatom 94:80 (28:26, 22:21, 17:17, 27:16). Izabranice Biljane Stanović pobede je koštala loša poslednja četvrtina, koju su gošće dobile sa 11 poena razilke.

Iako se u ženskoj košarci retko viđa veliki broj poena u jednoj četvrtini, u hali ”Čair” u prvoj četvrini ekipe Studenta i Radivoja Koraća bile su baš raspucane. Mnogo su bolje u meč ušle gošće koje su napravile 10 poena prednosti (25:15), ali su se u završnici košarkašice iz Niša probudile i uspele da se približe ekipi iz Beograda (28:26).

Nastavile su obe ekipe sa pre svega dobrom igrom u napadu, a viđen je sličan scenario kao i u prvoj četvrtini, pa su Nišlijke pred sam kraj prvog poluvremena opet uspele da se rezultatski vrate u meč (50:47).

Mnogo se tvrđe igralo u trećoj četvrtini, u kojoj su košarkašice Studenta došle i do vođstva (62:59), ali nisu mogle više od toga. U poslednjoj deonici na terenu je postojao samo jedan tim. Gošće opet stižu do dvocifrene razlike koju ovoga puta nisu ispuštale, nanevši ekipi iz Niša četvrti poraz u pet odigranih utakmica (94:80).

Ekipa Studenta nalazi se na deobi 10. mesta sa ekipom Vrbasa, a jedina ekipa bez pobede je Proleter 023. Već u četvrtak košarkašice iz Niša u 6. kolu odmeriće snage sa još jednom timom iz Beograda, ekipom Art Beograda.

5. kolo Prve ženske košarkaške lige: UŽKK Student - ŽKK Radivoj Korać 80:94 (26:28, 21:22, 17:17, 27:16)

Dvorana: Čair;

Sudije: Dostanić, Vujović, Jolović;

Student: Biron 2, Marinković 28, Petrović, Šipka 2, Đorđević 13, Slavković, Milojević, Radojković, Stošić, Dinić 8, Tet 10 (13 skokova), Mladenović 17;

Radivoj Korać: Dinčić 8, Čubra 12, Marjanović 13, Kukić 2, Jeremić 19, Kljajević, Nestoro 16, Trišović 4, Perišić, Savić, Maksimović Jevenđeljević 18 (10 skokova); 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nesanis

    12:56 // 31. 10. 2021.

    Košarkaši, odbojkaši, rukometaši... svi niški sportovi ove godine su doživeli veliki pad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: