Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:39, 10. 10. 2020.

| Sport

Košarkašice Studenta i dalje maksimalne, preokretom do pobede u Kragujevcu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Student košarka žene
Najkorisnija bila Tamara Jovančević; foto: Vanja Keser

I posle četiri kola košarkašice Studenta imaju maksimalni učinak. Niški tim je u 4. kolu Prve lige savladao Radnički u Kragujevcu rezultatom 61:51, a do novog trijumfa stigao je nakon preokreta, pošto je na poluvremenu gubio sa 10 razlike.

U prvom delu su dva tima bila mahom izjednačena, a na kraju je blagu prednost imao domaćin, pošto mu je dvojka Ajše Hadžić šest sekundi pre kraja donela 19:17. Nakon šest minuta druge deonice gošće su uspele da povedu (24:25) i onda potpuno stale. Do poluvremena nisu ubacile nijedan poen više, za razliku od Kragujevčanki koje su postigle 11 i povele sa 35:25.

Po povratku košarkašica na parket skoro pet minuta nije viđen nijedan koš. Polaganje Tamare Ivkov prekinulo je rezultatski "post", počele su potom da pobagađaju i druge košarkašice, ali mnogo više one u dresu Studenta, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa jednakih 43:43.

U poslednjoj deonici su Kragujevčanke uspele da povedu još jednom, i to pogotkom prošlogodišnje košarkašice Studenta Ntumbe Kazandi Tete (49:47), ali je to bilo kratkog daha. Jovana Jeremić je već u sledećem napadu izjednačila, a u naredna četiri minuta ponovo je "proradio" tandem Jeremić - Vujisić i manje od minuta pre kraja gostujuće košarkašice su imale +10 (49:59). Prednost je zadržana do kraja, za konačni 51:61.

Ponovo je Vujisić bila najefikasnija u redovima gostujućeg sastava, sa 16 ubačenih poena, ali ovog puta je najkorisnija bila Tamara Jovančević koja je odigrala skoro čitavu utakmicu, sa 10 poena i 11 skokova upisala dabl-dabl učinak i imala indeks korisnosti 17.

Student je sada 1. na tabeli, sa osam bodova, ali svoje mečeve tek treba da odigraju preostala četiri neporažena tima - Radivoj Korać, Art Basket, Crvena zvezda i Partizan. Broj onih koji imaju sve same pobede svakako će nakon ovog kola biti manji, s obzirom na to da je na programu "večiti derbi".

Narednog vikenda, Nišlijke će dočekati šabačku Dugu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: