Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 1. 11. 2020.

| Sport

Košarkašice Studenta u završnici "slomile" Partizan i slavile sa +25

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Student košarka
Vujisić najefikasnija, Jovančević najkorisnija; foto: Vanja Keser

Peti trijumf u sezoni zabeležile su košarkašice Studenta u sali Osnovne škole "Dušan Radović", pošto su rezultatom 83:58 savladale beogradski Partizan, u 7. kolu Prve lige. Nišlijke su tokom celog meča vodile sa malom razlikom, ali su u poslednjoj četvrtini potpuno nadigrale gošće i učinile pobedu ubedljivom.

Zanimljivo je da su "studentkinje" i prošle i pretprošle sezone zabeležile po pet pobeda tokom celog prvenstva, a ove su do tog broja stigle u prvoj trećini.

Niški sastav je do trijumfa predvodila Vladana Vujisić, sa 22 ubačena poena, a dvocifreni učinak imale su još i Jovana Jeremić (17), Tamara Jovančević (16) koja je bila i najkorisnija i Ana-Maria Koliandrova (12).

Student sada ima 12 bodova i nalazi se na 4. poziciji, iza Crvene zvezde i Radivoja Koraća, s tim što ove dve ekipe imaju po utakmicu manje, jer danas igraju međusobni duel.

Utakmicu između Nišlijki i Partizana otvorila je trojka Sofije Olić, ali je ovo do kraja ostalo najveće vođstvo košarkašica u crno-belim dresovima. Tokom prve polovine prve četvrtine vodila se ujednačena borba, ali su onda Nišlijke stekle prvu iole značajniju prednost, pa je na kraju bilo 18:13.

Sredinom drugog kvartala domaće košarkašice po prvi put su povele dvocifrenom razlikom (32:22), ali su do kraja poluvremena samo još dva puta pogodile, što su gošće iskoristile i smanjile zaostatak na 36:32.

Prednost su uvećale tokom treće deonice, u odlučujuću ušle sa +7 (56:49), a po povratku na parket napravile seriju od čak 13 poena. Sredinom poslednje četvrtine "studentkinje" su vodile sa 69:52, a do kraja prednost uvećale na +25.

Sledeće kolo zakazano je već za sredu, 4. novembar i u njemu će Nišlijke gostovati beogradskoj ekipi Art Bakset koja je, iako debitant u najjačem domaćem takmičenju, izgubila samo jedan meč ove sezone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: