Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:13, 19. 4. 2021.

| Sport

Košarkašima Zdravlja uručen pehar Druge lige

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
KK Zdravlje
Šampioni Druge lige; foto: M. M.

Revijalnom utakmicom protiv selekcije Druge lige, košarkaši Zdravlja i zvanično su postali članovi KLS-a. Pojedinačne nagrade za najboljeg igrača i trenera u sezoni dobili su Eldan Bjelak i Lazar Spasić, a prelazni pehar Druge lige Leskovčanima je uručio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projević.

Rezultat utakmice je svakako bio u drugom planu, ali je tim sastavljen od igrača iz ostalih klubova na kraju slavio rezultatom 82:74. Ipak, ono što je obeležilo čitavu ceremeoniju je predaja pehara najboljem timu u sezoni 2020/21. Pojedinačne nagrade su dobili i MVP lige Eldan Bjelak, a za najboljeg trenera je proglašen je strateg Zdravlja Lazar Spasić.

Leskovčani se posle 13 godina vraćaju u društvo najboljih košarkaških timova, a igrači neće imati mnogo vremena za odmor, pošto će pripreme po rečima Spasića krenuti već 5. maja. KK Zdravlje Kapiten Milan Radivojević podiže pehar namenjen prvaku Druge lige; foto: M. M.

Ozbiljni timovi već sada imaju planove. Mi ćemo krenuti sa radom početkom maja, otežavajuća okolnost je to što su Napredak i Pirot ispali iz lige, pa nećemo imati ekipe sa kojima ćemo moći da igramo te pripremne utakmice. Najbitnije je napraviti bazu igrača i da eventualno u avgustu čekamo jednog ili dva igrača. Imamo obavezu prema svim ovim momcima da prvo s njima obavimo razgovore i to je razlog zašto mi ništa konkretnije nismo preduzeli - rekao je Spasić.

Trener Zdravlja je za Južne vesti dodao i da je on sa klubom produžio ugovor i da sada ima dovoljno vremena da napravi selekciju igrača koji će sledeće sezone nositi dres Zdravlja.

Svi u klubu, a najviše igrači se nadaju da će se od sledeće sezone publika vratiti u dvorane i da će, kao i u ranijem periodu, leskovački tim na domaćem terenu imati 6. igrača.

Podsetimo, Zdravlje će sledeće sezone biti jedini predstavnik juga u KLS-u, pošto su Napredak iz Aleksinca i Pirot ispali iz lige, a niški Fer Plej je u Drugoj ligi zauzeo treće mesto, jer su od drugoplasiranog Slodesa imali lošiji međusobni susret.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: