Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:59, 30. 7. 2023.

| Sport

Košarkaški juniori Srbije osvojili Evropsko prvenstvo u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Srbija prvak Evrope
Srbija šampion Evrope; foto: FIBA

Pred punim tribinama hale "Čair" u Nišu košarkaška reprezentacija Srbije za igrače do 18 godina pobedila je u finalu Evropskog šampionata selekciju Španije, dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, rezultatom 81:71 (24:24, 17:16, 15:11, 25:20).

Nišlije su želele i to se ostvarilo - Srbija je u gradu na Nišavi osvojili zvanje šampiona Evrope. Košarkaška selekcija Srbije do 18 godina je posle pet godina opet prvak Evrope u ovoj starosnoj kategoriji, a Niš će pamtiti selekciju koja je bez poraza došla do trona: Bošnjaković, Marković, Nikolić, Ristić, Topić, Ćurčić, Milošević, Mišić, Mušicki, Jović, Romić i Kostić, na čelu sa selektorom Nenadom Stefanovićem.

Nakon izjednačenog starta Španija je povela sa 19:13, ali trojkama Ristića i Markovića Srbija je stigla na minus 2 (23:21). U završnici prve četvrtine se vodila velika borba i nakon prvih 10 minuta bilo je 24:24.

U drugoj četvrtini Španci su poveli sa 30:25, ali nisu se predavali naši mladi košarkaši. Na poluvremenu je Srbija imala minimalnu prednost (41:40).

Treća četvrtina je počela trojkom Mitra Bošnjakovića, a ubrzo je Topić doneo prednost od 50:44. Čuvali su naši igrači prednost i pred početak odlučujuće četvrtine vodili su sa 56:51.

Serija naših košarkaša od 13:2 pokazala je da će pehar pripasti domaćinu koji su na kraju, uz veliku podršku sa tribina "Čaira", proslavili titulu.

Za najkorisnijeg igrača proglašen je Nikola Topić koji je u finalu upisao 24 poena (9/16 iz igre), uz osam asistencija i tri skoka. Pratio ga je i Mitar Bošnjaković sa 21 poenom, sedam skokova i tri završna dodavanja.

Treće mesto je osvojila Nemačka koju je Srbija savladala u polufinalu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    12:05 // 31. 7. 2023.

    Potvrdjujem. Celo EP jedna blagajna a u redu po 100 ljudi na 40 stepeni. U onoj kabini sede minimalno troje i sami sebi odredjuju pauzu kad im se prohte. Covek do mene u redu,Italijan, smeje se i krsti. P.S.Sledeci put, necete dobiti ni organizaciju mesne lige u boćanju a kamo li sta drugo.

    • Razbibriga

      19:02 // 31. 7. 2023.

      Vidim da si ljubitelj kosarke, pa si cekao po vrucini i trpeo zulum kretena na blagajni ! Za to vreme, oni sa besplatnim kartama, za parter,sektaske partije i bratije, koji pojma nemaju zasto sude trojica sudija, a da budu vidjeni,sa podsmehom su gledali mucenje svih koji su morali kartu da plate !
      Tako je i za propali kup ,koji se samo u Nisu igra ! Tako je bilo i za Davis kup,u tenisu !

  • Aleksandar

    11:46 // 31. 7. 2023.

    Čestitke mladim lavovima i šampionima Evrope, obavezno treba naglasiti da su deo te ekipe dva naša momka iz Niša i to Aleksa Ristić i Pavle Mišić. Bravo još jednom.

    • Razbibriga

      18:55 // 31. 7. 2023.

      I, Karabatic, najbolji i najskuplji rukometas je rodjen u Nisu, al nikad nije igrao za Zeleznicar ! To li je uteha za kosarku u Nisu,koja ne postoji ! Vole ti momci Nis, a ovde se mogu vratiti kao penzioneri !

  • Razbibriga

    06:35 // 31. 7. 2023.

    Cestitke momcima ! Zasluzeno ! Bila je borba, ne samo protiv vrsnjaka, vec i katastrofalne organizacije ! Nadam se da ce vecina od vas, bar jos koju godinu, ostati u srpskoj kosarci !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: