Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:10, 12. 7. 2012.

| Sport

Kostićeva ispala u Ašafenburgu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
natalija kostic, fjucers nis
Natalija Kostić

Posle tri sata igre teniserka iz Niša Natalija Kostić izgubila rezultatom 6:7(2:7), 6:2, 7:5 od Argentinke Florensije Molinero u drugom kolu turnira u Ašafenburgu.

Najbolja niška teniserka nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira nagradnog fonda od 25.000 dolara pošto je poražena posle borbene igre od četvrtog nosioca.

U prvom setu obe teniserke su na svoj servis uzele samo po jedan gem. Argentinka je povela sa 5:3, ali je Kostićeva serijom od 3 gema preokrenula i povela sa 6:5. Usledilo je izjednačenje i taj-brejk u kom je posle 2:2 Natalija zaigrala čvršće i napravila seriju od 5:0 čime je osvojila prvi set.

Na početku drugog seta Molinero je uzela odmah dva brejka i osvojila gem na svoj servis čime je povela sa 3:0. Niška teniserka je uspela da uzme gem psole brejka, ali su naredna dva gema opet pripala rivalki. Pri rezultatu 5:2 za Florenciju, Kostićeva je imala priliku za novi brejk, ali je arentinska igračica iskoristila drugu set loptu da izjednači na 1:1 u setovima.

molinero Florensija Molinero; foto: unorafaela.com

Treći set je doneo neizvesnu borbu. Argentinka je povela sa 4:2, ali je srpska igračica uspela da izjednači. Usledilo je osvajanje po jednog brejka obe teniserke do 5:5. Ipak, trenutno 171. teniserka na svetu je uzela novi brejk i iskoristila prvu brejk loptu na svoj servis.

U četvrtfinalu turnira Molinero će se sastati sa Anom Karolinom Šmidlovom iz Slovačke koja je u drugom kolu savladala Nemicu Kristinu Barois rezultatom 6:4, 6:4.

Natalija je plasmanom u drugo kolo napravila najbolji rezultat na turniru ovog ranga i osvojila 8 bodova za WTA listu koji će joj najverovatnije doneti bolju poziciju. Trenutno je 465. na svetu.

Sledeća prilika za osvajanje novih bodova sedamnaestogodišnja Nišlijka će imati na turniru u Darmštadu nagradnog fonda od 25.000 dolara, ali je prvo očekuju kvalifikacije tokom vikenda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: