Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 2. 7. 2011.

| Sport

Kostićeva u finalu WTA turnira u Prokuplju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Natalija Kostic, Nis

PROKUPLJE, NIŠ - Natalija Kostić napravila je svoj najveći uspeh na WTA turnirima pošto se plasirala u finale Fjučersa u Prokuplju. U polufinalu bila bolja od Rumunke Radu.

Mlada niška teniserka je otišla korak dalje od uspeha na Fjučersu u Nišu i došla do borbe za prvi WTA pehar u karijeri. Posle pobeda nad prvim i osmim nosiocima u drugom kolu i četvrtfinalu, Natalija je savladala i treću nositeljku Rumunku Ingrid Aleksandru Radu, koja je trenutno 591. teniserka sveta.

Kostićeva je i ovaj meč dobila u dva seta sa 7:5, 6:4 i tako još nije izgubila ni set na ovom turniru.

Natalija će se za titulu i 12 WTA bodova boriti protiv Slovakinje Nikole Vajdove, koja je u polufinalu savladala srpsku teniserku Juliju Lukač rezultatom 6:3, 6:2.

Kostićeva je Vajdovu pobedila u prvom kolu na Fjučersu u Nišu rezultatom 6:3, 4:6, 6:3. Nikola Vajdova je pet godina starija od niške teniserke i do sada je osvojila samo jedan WTA turnir fonda 10.000 dolara, a tri puta je gubila u finalima.

Finale je na programu u nedelju, 3. jula od 10h na terenu Teniske škole Topličanin u Prokuplju.

U Prokuplju su već počele kvalifikacije za drugi Fjučers, gde glavni žreb počinje u utorak, 5. jula. I na drugom turniru nagradni fond je 10.000 dolara, a Nataliaj će zbog uspeha na prvom turniru biti u glavnom žrebu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: