Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:41, 27. 6. 2011.

| Sport

Kostićeva učestvuje na WTA turniru u Prokuplju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Natalija Kostic, WTA Nis
Natalija Kostić

NIŠ - Posle polufinala na WTA turniru u Nišu mlada niška teniserka Natalija Kostić igraće na fjučersu u Prokuplju. U prvom kolu protivnica je Mađarica Vanda Lukač.

Kostićevu ove nedelje čeka još jedan WTA turnir i prilika da opet popravi plasman na svetskoj rang-listi. Posle fjučersa u Nišu Kostićeva će dobiti novih 6 bodova kao polufinalista i trenutnu 971. poziciju značajnije popraviti. Zbog odličnog rezultata u Nišu, Natalija će u Prokuplju izbeći kvalifikacije i početi od prvog kola.

Na startu fjučersa u Prokuplju Natalija će se sastati sa Mađaricom Vandom Lukač koja zauzima 933. mesto na listi. Lukačova je dve godine starija od Nišlijke, a do sada se nisu sastajale ni u juniorskoj ni u seniorskoj konkurenciji.

Prvi nosilac fjučersa u Prokuplju je Čehinja Zuzana Linhova, koja je trenutno 462. teniserka sveta. Ako prođe prvo kolo, Natalija će se najverovatnije sastati sa ovom teniserkom u osmini finala.

WTA turnir u Prokuplju je na programu do 3. jula, a igra se za nagradi fond od 10.000 dolara. Pobednica će dobiti 12 bodova za WTA listu. U ponedeljak, 4. jula počinje i drugi fjučers u Prokuplju, gde je Natalija Kostić opet u glavnom žrebu.

Pad na juniorskoj ITF listi

Natalija Kostić će popraviti plasman na WTA listi nakon fjučersa u Nišu pošto je kao polufinalista "zaradila" 6 bodova. Trenutno je 971. teniserka sveta, a nakon Vimbldona u ponedeljak, 4. jula izlazi nova lista. Ako i u Prokuplju bude uspeha, Natalija može da popravi poziciju i više od 100 mesta.

Pošto nije igrala na juniorskim turnirima, mlada Nišlijka je pala na ITF listi. Do sada je bila šesta na listi, a od danas je osma juniorka sveta. Nju su prestigle Crnogorka Danka Kovinić i Kanađanka Evgeni Bušar. Na toj listi Natalija ima 771 bod.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: