Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 19. 3. 2022.

| Sport

Kragujevački i niški Radnički remizirali bez golova, ali i bez mnogo šansi

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Radnički
Radnički ostaje na 4. mestu sa 40 osvojenih bodova; foto: V. K.

U 28. kolu Superlige fudbaleri niškog Radničkog remizirali su na gosotvanju svom imenjaku iz Kragujevca rezultatom 0:0. Gosti su bili bolji rival u prvom, domaći u drugom, ali su mreže obe ekipe mirovale tokom svih 90 minuta.

Baš kao što se i očekivalo u duelu dva istoimena kluba viđena je tvrda utakmica sa dosta prekršaja i bez mnogo prilika. Prvi pokušaj na stadionu ”Čika Dača” desio se tek u 23. minutu kada je Ukrajinac Pavlov šutirao sa distance, ali je njegov šut završio pored gola golmana domaćih. Do kraja prvog poluvremna igralo se na sredini terena, obe ekipa prilazile su protivničkom golu samo nakon prekida, međutim Lukić i Dujmović nisu morali da intervenišu.

Da su gosti bili mnogo agresivniji u prvih 45 minuta pokazao je i statistički podatak da su napravili čak 14 prekršaja, dok je ekipa Nenada Lalatovića načinila samo jedan faul.

Kragujevčani su bolje otvorili drugo poluvreme, pa je golman Nišlija Dujmović u uvodnih 10 minuta morao da interveniše nakon pokušaja Mirića i Piščevića. Šansu za goste iz Niša u 64. minutu propustio je rezervista Kasalica. Njega je u kaznenaom prostoru pronašao Stanković, ali nekadašnji napadač Crvene zvezde nije odreagovao na pravi način.

Dobru priliku za domaći tim na isteku 66. minuta propustio je kapiten Mirić, koji je glavom sa 10 metara šutirao, međutim Dujmović je uspeo da interveniše i odbije loptu u korner. Najbliži golu, izabranici Nenada Lalotivića, bili su u 74. minutu kada je Piščević šutorao iz daljine, Dujmović je bio nemoćan, ali je lopta okrznila prečku i otišla iznad gola. To je bila i poslednja ozbiljnija prilika ne meču, pa su rivali podelili bodove.

Remijem na ”Čika Dači” niški Radnički će 28. kolo završiti na 4. mestu tabele sa osvojenih 40 bodova, a do kraja regularnog prvenstva naredne nedelje će na ”Čairu” dočekati Crvenu zvezdu, dok će u poslednjem kolu ekipa Radoslava Bataka gostovati u Lučanima, timu Mladosti.

Linglong Superliga 28. Kolo: Radnički 1923 - Radnički Niš 0:0 

Stadion: Čika Dača;

Sudija: Novak Simović;

Strelci: /

Žuti kartoni: Radnički 1923: Varjačić; Radnički Niš: Mitrović, Pavlov;

Crveni kartoni: /

Radnički 1923: Lukić, Andrić, Varjačić, Kovačević, Pecelj, Piščević, Vidović (od 39. minuta Brnović), Jovanović (od 74. minuta Ubiparip), Milisavljević, Tomić (od 58. minuta Maksimović), Mirić;

Radnički Niš: Dujmović, Aksentijević, Jamkam, Vujadinović, Stanković, Kovačević, Pejović (od 70. minuta Štulić), Mićibući, Mesarović, Mitrović (od 78. minuta Jovanović), Pavlov (od 58. minuta Kasalica);

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realno

    12:22 // 20. 3. 2022.

    Ne znam da li smo gledali istu utakmicu sa g. Djurom! Mi NISMO SUTNULI U OVIR GOLA ZA 90 minuta!? Kragujevac je prosecna srpskoligaska ekipa i bila opasnija po nas gol! Pojedini njihovi igraci ni za veterane Radnickog Nisa ne bi mogli da igraju! Nazalost nikad lakse doci do Evrope, a mi nikad gori!

    • Uroš

      21:51 // 20. 3. 2022.

      Antipropaganda fudbala, ko će doći sledeću da gleda. Ni jedna akcija, tri dodavanja uspešna samo kad lopta ide unazad. Kakva evropa, kakvi bakrači!!!

  • ђура

    19:30 // 19. 3. 2022.

    Европски бод !!!

  • GORAN

    19:30 // 19. 3. 2022.

    BRAVO NIŠKI REAL

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: