Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 8. 3. 2020.

| Sport

Kragujevčani zamalo bolji od Naisa, Nišlije završile sezonu na 4. mestu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
VK Nais vaterpolo Nemanja Šilj
Najefikasniji u domaćoj ekip bio Nemanja Šilj sa tri gola; foto: Vanja Keser

U poslednjem meču u Regionalnoj A2 ligi ove sezone Nais je izgubio od lidera ovog takmičenja Radničkog iz Kragujevca, ali je zadržao 4. poziciju za kraj. Niški vaterpolisti pružili su najveći otpor u ovoj sezoni nekadašnjem finalisti Lige šampiona, na poluvremenu vodili, ali su poklekli u trećoj deonici i izgubili sa 11:13.

Kragujevčani su ove sezone savladali Nišlije sa osam razlike u ligi, a u Kupu sa čak 12 golova prednosti, pa je meč koji je zatvorio učešće Naisa u Regionalnoj ligi očiti napredak.

Uprkos ovom porazu, a usled neuspeha Vojvodine protiv Solarisa iz Šibenika, vaterpolisti sa "Čaira" su zadržali 4. poziciju na tabeli za kraj sezone, čime su ponovili rekord kluba, pošto su na istom mestu završili i sezonu 2017/2018.

Nije mnogo nedostajalo ni da izvuku koj bod iz duela sa ekipom iz Kragujevca, pošto su iz prvog poluvremena izašli kao za nijansu bolji tim - vodili su sa 7:6.

Međutim, budući učesnik najjačeg vaterpolo takmičenja u regionu u trećoj četvrtini je pokazao zašto je zavredio zvanje najboljeg tima ove sezone u Regionalnoj A2 ligi, jer je dobio sa 5:1.

Ređali su se pred golom domaće ekipe reprezentativac Francuske Dino Gijom, potom dva puta rođeni Leskovčanin koji je nedavno dobio poziv selektora Srbije Dejana Savića da se priključi pripremama "orlova" Nemanja Stanojević, onda nekada mladi, a sada povremeni seniorski reprezentativac Srbije Nikola Lukić, te mlada nada ruskog vaterpola Danil Frolov.

Za Nais je u ovom kvartalu pogodio samo Nemanja Šilj. Kragujevčani su u poslednji kvartal ušli sa vođstvom od 11:8, pa ni to što je domaći sastav četvrti period meča dobio sa 3:2 nije ugrozilo slavlje Radničkog i ozvaničenje njegovog plasmana u najjače takmičenje na Jadranu - Regionalnu A1 ligu.

I jedan i drugi tim sada čeka nadmetanje u domaćoj Superligi. Nais će iz Regionalne lige u najjače srpsko takmičenje preneti četiri boda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr. Milan

    10:52 // 9. 3. 2020.

    Naisu su falila dva vrlo bitna igrača u ovoj utakmici,prvi centar Cvetković i Stjepanović.
    Da je Nais bio kompletan, nebi se Radnički vratio kući sa 3 boda.
    Ovaj tim mnogo može, i to ce da pokaže tek kad krene Super liga Srbije.
    Napred Nais.

  • Dzamutka

    19:52 // 8. 3. 2020.

    Naslov je zaista fascinantan - "zamalo" ? Kolika je razlika potrebna za "mnogo" ?
    Totalni amaterizam u izvestavanju, na nivou osnovne skole ! Koliko gledalaca, ko su strelci, broj iskljucenja, bar najosnovnije !

  • Milutin

    17:40 // 8. 3. 2020.

    Dobra utakmica. Tek sada se vide rezultati napornog rada. Trebalo je vreme da se momci uklope. Treba sačuvati snagu i želju za utakmicu sa Zemunom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: