Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 15. 6. 2017.

| Sport

Krajem juna revija profesionalnog boksa na niškom keju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Boks revija Niš
Za sledeću godinu najavljeno i obnavljanje niškog Sportskog centra "Sofka"; foto: Vanja Keser

Reprezentativci Srbije boriće se na reviji profesionalnog boksa “Naissus boxing night”, koja je zakazana za 30. jun na amfiteatru niškog keja, od 20 sati. Evropski šampion Nenad Borovčanin najavio je i da će menifestaciju prenositi televizije iz svih republika bivše Jugoslavije.

Cilj je, kako kaže Borovčanin, da se boks vrati u Srbiju, gde ima veliku tradiciju, ali je zapostavljen u poslednje vreme. Tako će, nakon Kruševljana i Zaječaraca, i Nišlije dobiti šansu da gledaju spektakl ovog tipa, a najavljeni su i brojni scenski efekti.

Niš je grad sa velikom tradicijom kada su u pitanju borilački sportovi. Neće to biti samo lokalna manifestacija, već jedna jaka međunarodna bokserska revija gde će se takmičiti reprezentativci Srbije u ovom sportu - rekao je prvak Evrope.

Organizatori kažu da očekuju neizvesne i vatrene borbe. Niš će imati sigurna 4 predstavnika u uvodnim i glavnim borbama, ali je moguće da će dodati i petog. Među njima je i Nina Stajković, državna prvakinja u boksu i kik-boksu, koja je naglasila da ne zna ništa o protivnici, ali da se nada pobedi.

U glavnoj borbi sastaće se Filip Stanković, sin legendarnog Zorana Stankovića Trše, kome će ovo biti prva profesionalna borba, i Aleksandar Kostić iz Surdulice, vicešampion države.

Inače, ova međunarodna manifestacija održana je i prošle godine, a niški kej bio je prepun. I tada su u uvodnim borbama nastupili Stajković i Stanković, dok je najveće oduševljenje publike izazvao meč Uroša Živkovića, brata evropskog prvaka Stevana Živkovića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: