Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 19. 4. 2019.

| Sport

Krajem maja planinska trka u kanjonu Jerme

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Trka kroz kanjon Jerme
Trka kroz kanjon Jerme; foto: Skaj tim

Tuneli stare železnice, litice planine Greben i prelepi pašnjaci biće “domaćini” prve planinske trke u kanjonu reke Jerme koja će se održati 25. maja. Trkačima su na raspolagunju 2 staze, kraća od 7,5 km i duža od 35 km.

Trka Golden Jerma trail je namenjena kako profesionalnim sportistima, tako i rekreativcima i početnicima, kažu organizatori, tako da takmičari mogu izabrati stazu u skladu sa svojom fizičkom kondicijom. Nateži deo staze Nateži deo staze; foto: Skaj tim

Duža staza Kusa Vrana trejl prolazi kroz sve najdivnije delove kanjona, od Vlaške planine silazi u samo srce kanjona, odakle se ide na Greben gde trkače očekuje vrhunac staze i prelazak preko samog grebena - najavljuju organizatori.

Oni sa slabijom kondicijom i početnici u planinskom trčanju moći će da se oprobaju na kraćoj distanci Mumulj trejl koja prolazi kroz sam kanjon i kroz tunele stare železnice uskog koloseka, a potom na Vlaškoj planini trkače čeka predivan pogled na vrhove Greben planine.

Svi prijavljeni takmičari dobijaju startne pakete sa startnim brojevima i poklonima, a cena startnine za dužu distancu je 20 evra u dinarskoj protivrednosti, dok za kraću relaciju iznosi 10 evra. Pored 2 trke za odrasle, organizovaće se i trka za decu od jednog kilometra, a startnina će biti besplatna.

Najbrže takmičare očekuju vredne nagrade, a posebno nagrađeni biće najbolji takmičari iz Pirotskog okruga.

Krajnji rok za prijavu je 17. maj u 12 sati, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na ovom linku.

Organizator trke je Skaj Tim iz Pirota, a održavanje ove trke podržali su Turistička organizacija Pirota i JP Srbijašume.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BugaraSS

    11:54 // 20. 4. 2019.

    Sve ste unistili a sad izvodite gluposti,verovatno ce pasti neki novac.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: