Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 16. 7. 2021.

| Sport

Kreće Superliga - Radnički Niš cilja izlazak na evropsku scenu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
konferencija radnički
Kreće sezona: foto: FK Radnički

Utakmicom u Subotici protiv ekipe Spartaka u nedelju, 18. jula, fudbaleri niškog Radničkog otvaraju novu sezonu Superlige Srbije, a novi-stari trener Aleksandar Stanković kaže da su ambicije u predstojećoj sezoni drugačije u odnosu na prošlu - izlazak na evropsku scenu.

Pred prvi meč sezone iz Radničkog najavljuju pobedu u Subotici. Trener Stanković kaže da je prva utakmica je uvek specifična, a da je Spartak dobra ekipa.

Ono što je najveći kvalitet tog tima je što je dugo igra u gotovo pa istom sastavu. Tamo su i dalje Tufegdžić, Srećković, Furtula Šimura, Marčić... Oni kao klub imaju svoju filozofiju, opasni su kod kuće, tranziciono su jako dobri. Mi smo analizirali njihove pripremne mečeve i temeljno smo ih izanalizirali. Uz sav respekt prema rivalu, mislim da pre svega treba da se okrenemo nama. Ako mi budemo bili pravi, ne treba da se bojimo bilo koga. Idemo tamo da pobedimo - kaže Stanković.

Prvotimci i starosedeoci u niškom timu Nikola Aksentijević i Nikola Stevanović istakli su da ekipa maksimalno motivisana dočekuje start prvenstva.

Ovde sam starosedelac i sa Radničkim sam prošao i one najlepše trenutke, ali i one teške i stresne iz finiša prošlog prvenstva. Sada smo oformili ozbiljan sastav, pripreme smo odradili na visokom nivou, dobro smo izbalansirani i verujem da je ispred nas dobra sezona, u kojoj ćemo vratiti osmehe na lica našim navijačima. Što se tiče Spartaka, maksimalno poštujemo taj klub, ali mi smo Radnički, jedva čekamo meč i idemo po tri boda- rekao je Aksentijević.

Stevanović kaže da je prisustvo publike na utakmicama sjajna vest za sve igrače i da su se svi uželeli mečeva pred publikom kod kuće i u gostima. radnički Novi dresovi; foto: FK Radnički

Više volimo i kada je publika protiv nas kada smo gosti, nego da igramo u sablasnoj atmosferi. Ovo će sada biti jedan potpuno novi i pravi fudbalski osećaj. Zadovoljan sam ekipom koju smo oformili. Dugo sam u Radničkom i mogu da kažem da je ovo jedna od kvalitetnijih generacija u kojoj sam igrao. Radujemo se prvom takmičarskom meču, poštujemo protivnika, ali idemo u Suboticu sa željom da pobedimo - izjavio je Stevanović.


Stanković: Na svakoj poziciji po 2 kvalitetna igrača

Trener Stanković je prošlu sezonu završio na klupi Radničkog, sa istog mesta počinje i novu, ali je u međuvremenu na tom mestu bio Nenad Lalatović koji je manje od 2 nedelje bio prvi trener Nišlija.

Stanković je analizirao pripremni period i govorio o ambicijama u narednoj sezoni. Kaže da je zadovoljan načinom na koji su odrađene pripreme.

Moj kolega Nenad Lalatović je odlično i na visokom nivou odradio taj bazični deo u prvih 15 dana, potom smo došli mi i odradili onaj glavni deo u Sloveniji, gde smo imali fantastične uslove i fokusirali se na samu igru i taktiku. Moram da istaknem da je klub odradio kvalitetan posao u prelaznom roku. Došli su neki iskusni igrači, koji će nam doneti stabilnost, ali i ovi mlađi, koji će nam donesti brzinu i agresivnost - kaže trener.

Okosnica prošlogodišnje ekipe je sačuvana, Stanković kaže da i sada ima širok roster, sa po dvojicom dobrih fudbalera na svakoj poziciji, što, objašnjava, nije bio slučaj prošle sezone.

Sada više neću morati da brinem šta ću i kako ću ako se neko povredi. Imamo i širinu i dubinu i kada se desi da neko mora da izostane, a to će se sigurno dešavati tokom sezone, neću biti prinuđem da improvizujem - objašnjava Stanković.

dresovi Novi dresovi i novi sponzor; foto: FK Radnički Ambicije Radničkog ove sezone su visoke, a trener objašnjava da je cilj kluba je da se vrati na evropsku scenu.

To je težak zadatak, liga je veoma zahtevna, ali mi smo spremni da se borimo i verujemo da imamo sve što je potrebno da taj cilj i ostvarimo. Čvrsto stojimo na zemlji, spremni smo i najvažnije je da budemo fokusirani i razmišljamo samo o sledećem meču. Mislim da je prošla sezona „incident“, koji više nikada Radničkom ne sme da se ponovi. Ovo je veliki klub i u skladu sa tim svi mi treba i da se ponašamo - rekao je trener.


Novi dresovi i novi sponzor

Pred prvi meč sezone na "Čairu" su promovisali nove dresove za sledeću sezonu, koji su izrađeni u sklopu tehničke saradnje sa kompanijom Makron, a potpisao je i sponzorski ugovor sa kladionicom Efbet.

Prvu utakmicu sa novim dresovima i novim sponzorom na leđima, Radnički igra u nedelju, od 18:55 u Subotici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    22:49 // 17. 7. 2021.

    @ meraklija 63 - vidis ,druze, u tome se razlikujemo, volim Radnicki, ali ,bojkotujem,nisam ostrascen, dok ga vode, ovi mafijasi ! Zelim mu svu srecu, ali smo mi ,moneta, za potkusurivanje ovih hulja, sto su u FSS !
    Slobodno ti navijaj i uzivaj ,pa ce doci Markoni, da vas casti , vas desetoro !
    I, znaj, nikad meraklija, uvek JUZNOPRUGAS !

    • Meraklija63

      07:11 // 18. 7. 2021.

      Razbribriga na tvoje komentare vise ne odgovaram,ja sam od svoje pete godine navijac radnickog i ne prodajem se , samo me interesuje koje si godiste?

  • Сопи

    23:08 // 16. 7. 2021.

    Камо среће да крене на боље, али бојим се да је Разбибрига у праву...

  • Razbibriga

    22:18 // 16. 7. 2021.

    Opet vas lazu gazde iz crvene zvezde, mafijasi i vlasnici kladionica !
    Vasa misija je namestanje utakmica i prodaja polovnih igraca i eventualno,ako se neki od ovih prolaznika razigra, odmah ga ustupiti crvenoj zvezdi ! Doce ci ,neki, drugi Kokeza !

    • Meraklija63

      18:50 // 17. 7. 2021.

      Ja jos ne vidoh od ovog navodno navijaca RADNICKOG bar malo postovanja prema klubu za koji navija,pa i ja nisam zadovoljan upravom ali opet napominjem klub je iznad svih NAPRED RADNICKI!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: