Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 21. 7. 2018.

| Sport

Kreće Superliga, Radnički u nedelju dočekuje Proleter

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Gzira
Radnički je izraziti favorit u ovom duelu; foto: Vanja Keser

U senci Lige Evrope kreće novo izdanje Superlige u Nišu, ali u Radničkom ističu da će im i u domaćem prvenstvu biti potrebna podrška sa tribina. Između gostovanja na Malti i u Tel Avivu “umetnulo” se i jedno domaćinstvo, jer će Nišlije u 1. kolu Superlige dočekati Proleter, novajliju iz Novog Sada, a meč je zakazan za nedelju, 22. jul.

Sećanje na Gziru je još živo, fudbaleri svakako razmišljaju već o gostovanju Makabiju 26. jula, ali trener Nenad Lalatović kaže da mu je sada u glavi samo Proleter. Prvi meč u prvenstvu je najteži, smatra strateg, ali se nada da će njegov tim odigrati kao protiv Maltežana i da će osvojiti prva tri boda u Superligi.

Ja njima ne mogu da izbacim iz glave da oni ne razmišljaju o četvrtku, o gostovanju, o Tel Avivu, o Makabiju, znam da će oni potajno razmišljati o toj utakmici, a ne o Proleteru, ali ja u ovom trenutku razmišljam samo o Proleteru. Pozivam publiku da dođe u što većem broju, jer najteže je posle Evrope igrati, najteže je motivisati tim posle velike utakmice - rekao je Lalatović.

Novosađani bi, kao novajlije u Superligi, trebalo da budu prilična nepoznanica za one sa dužim “stažom” u ovom prvenstvu. Ipak, to nije slučaj i sa Nišlijama, pošto je Lalatović dve godine proveo tamo i poznaje njihov sistem rada. Već duži period fudbaleri Proletera igraju zajedno, a neke od njih je i sam Lalatović trenirao.

Kada gledate te neke statistike obično te ekipe koje ulaze iz nižeg u viši rang i koje su duže na okupu zadaju dosta problema ako ih neko potceni. Ja Proleter jako cenim kao klub, jer sam tu proveo dve prelepe godine i taj klub je mene afirmisao kao trenera. Moji igrači maksimalno ozbiljno moraju da shvate ovu utakmicu - priča Lalatović.

Ono što ne ide na ruku “Realu sa Nišave” su povrede Đorđa Crnomarkovića i Nermina Haskića tokom meča na Malti. Ipak, još se ne zna koliko su povrede teške, navodi Lalatović, pa će se tek nakon detaljnijih pregleda znati hoće li moći da računa na njih u nedelju.

Početak meča zakazan je za 20 sati. Karte se mogu kupiti na biletarnici hale “Čair”, a na dan utakmice i na stadionu. Cene su 150 dinara za jug, 300 za istok i zapad, dok će oni koji bi da sede u loži morati da izdvoje 1.500 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Коле

    14:43 // 21. 7. 2018.

    Долазимо бре лале,ти си цар!!!Ти ћеш да полако вратиш публику на стадион,видим ја...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: