Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:11, 4. 10. 2016.

| Sport

Kreće druga sezona niške Amaterske košarkaške lige

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
AKL-2---FB-stranica-Amaterska-košarkaška-liga-Niša---AKL.jpg
Jedna od novina plej-of u polufinalu i finalu; foto: FB stranica "Amaterska košarkaška liga Niša - AKL"

Veći broj ekipa, nova hala za odigravanje utakmica i promenjen sistem takmičenja novine su koje nosi druga sezona Amaterske košarkaške lige u Nišu, čija je prošlogodišnja organizacija naišla na veliko oduševljenje kod Nišlija.

U prvoj sezoni ligu je činilo 10 ekipa, posle 10 odigranih kola, 8 prvoplasiranih timova igralo je po turnirskom sistemu, a posle 1/4 finala, polufinala i finalnog duela ligu je bez ijednog poraza osvojila ekipa Neradničkog.

Zbog velikog interesovanja liga je ove takmičarske godine proširena na 12 timova, a novina je da će polufinalne utakmice biti igrane na 2 dobijena meča, a finalna serija na 3 pobede.

AKL---FB-stranica-Amaterska-košarkaška-liga-Niša---AKL Prošlogodišnji pobednici; foto: FB stranica "Amaterska košarkaška liga Niša - AKL"

Kvalifikaciona faza takmičenja je već odigrana, a 12 ekipa borilo se za 6 upraženjenih mesta. Direktan plasman u ligu obezbedili su prošlogodišnji polufinalisti i 2 ekipe sponzora.

Interesovanje je bilo ogromno, ali su nam kapaciteti ograničeni, pre svega što se slobodnih termina u halama tiče, pa je proširenje lige na 12 ekipa u ovom trenutku maksimum. Veliku zahvalnost dugujemo gradskom većniku za sport Branislavu Kačaru, koji nam je mnogo pomogao oko termina - rekao je jedan od organizatora lige Miloš Jovanović.

Takmičenje je prošle godine oduševilo mnoge Nišlije, a želja organizatora je da druga sezona bude bar podjednako dobra kao prva.

Prošle sezone liga je imala neverovatan odjek. Imali smo uspešnu saradnju sa bosanskom Amaterskom ligom, odigrali dve “All star” utakmice, pa se nadamo da će to biti slučaj i ove. Ako ove godine ponovimo isti uspeh, bićemo prezadovoljni - podvukao je Jovanović.

AKL-3---FB-stranica-Amaterska-košarkaška-liga-Niša---AKL Uspešna saradnja sa bosanskim amaterima; foto: FB stranica "Amaterska košarkaška liga Niša - AKL"

Gradski većnik za sport Branislav Kačar istakao je da je razvoj lige dobar za promociju i omasovljenje rekreativnog sporta.

Grad je organizaciju pomogao tako što je obezbedio termine za odigravanje utakmica, kako bi novac opredeljen za njihovo plaćanje momci usmerili na podizanje kvaliteta nivoa organizacije. Želja nam je da liga svake godine napreduje i organizaciono, i što se kvaliteta košarke, popularnosti i posećenosti tiče - poručio je on.

Sve utakmice Amaterske košarkaške lige ove sezone igraće se u novoj sali Osnovne škole “Ivo Andrić”, a mečevi 1. kola na programu su predstojećeg vikenda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    16:02 // 4. 10. 2016.

    Poznajem Miloša duži niz godina i znam da se radi o jako ozbiljnom i profesionalnom momku. Pratio sam i proške godine kako se odvijala ideja oko ove lige i mogu da kažem da sam prezadovoljan. Ovo je nešto što Niš nije imao, a pokazalo se kao potrebnim. Svaka čast i za Grad koji je prepoznao ovo kao aktivnost koja će pomoći nišlijama da zdravije i bolje žive. Svaka čast i sve pohvale!

  • Gaci

    14:41 // 4. 10. 2016.

    Ovo je sjajno. Konacno nesto i za rekreativce u gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: