Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 19. 11. 2021.

| Sport

Počela izgradnja fudbalskog terena sa veštačkom travom u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
radovi
Krenuli radovi; foto: Grad Pirot

Radovi na izgradnji terena sa veštačkom travom u Pirotu zvanično su počeli, a rok za završetak je 6 meseci. Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da će oko terena biti postavljeni i atletska staza i reflektori, a plan je da u budućnosti budu sagrađene i tribine, kao i da se srede prostorije Fudbalskog kluba Tanasko Rajić, čiji su objekti između jednog od pomoćnih terena Gradskog stadiona i ovog koji će dobiti podlogu sa veštačkom travom.

Jedan od pomoćnih terena Gradskog stadiona u Pirotu koji se poslednjih godina retko koristio uskoro će dobiti veštačku travu kao podlogu, pa će fudbaleri Radničkog, ali i drugih gradskih klubova, moći da treniraju i u lošim vremenskim uslovima, a instaliranjem rasvete moći će se da se trenira i u večernjim terminima.

Radovi su započeti, a gradonačelnik Vasić kaže da se nada da će sve biti završeno u roku od 6 meseci.

Ovde će biti teren sa veštačkom travom visokog kvaliteta kako su mi objasnili, fudbalskih dimenzija 70 puta 105 metara, biće napravljene i 4 atletske staze u dužini od 70 metara za zagrevanje, malo behatona i videćemo da li možemo da uradimo nešto što se tiče i tribina. Biće osvetljen, 6 reflektora će biti postavljeno, a želja nam je i da napravimo tribine koje su značajne mnogim klubovima kao i za mlađe selekcije Radničkog - rekao je Vasić.

Gradonačelnik Pirota je dodao da će teren moći da se eksploatiše 24 sata dnevno, 365 dana u godini, a na taj način će se zaštititi trava i na ostalim terenima. radovi Rok za završetak radova 6 meseci; foto: Grad Pirot

Velika zahvalnost EU jer je reč o investiciji od preko 400.000 evra evropskih para - kazao je Vasić.

Šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marija Đošić objasnila je da je učešće Grada Pirota 15%, dok projekat većim delom finansira Evropska unija.

Cilj projekta je da se mladi aktiviraju da se bave sportom, ali i da sportisti imaju bolje uslove za treninge, utakmice. Bili smo istrajni da dođemo do ovog projekta i danas smo izvođača radova uveli u posao i u narednih 6 meseci, u zavnosti od vremenskih uslova, očekujemo da imamo gotov teren. Reč je o terenu visokog kvaliteta, mi smo zahtevali 8 godina garancije na teren, da prosto imamo teren i za buduće generacije, da to bude trajno - rekla je Đošićeva.

Izgradnja terena je deo projekata "Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu" koji Pirot realizuje sa opštinom Montana u Bugarskoj, a ukupna vrednost projekta je 690.000 evra i od toga Pirotu pripada 415.000 evra.

Istovremeno, deo projekta koji se realizuje u Bugarskoj podrazumeva modernizaciju stadiona u selu Nikolovo.

Posao u Pirotu su dobile pirotska firma Kubiktrans i beogradska Lastesaro, firma specijalizovana za isporuku i instalaciju takvih terena.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • jjaa

    21:34 // 19. 11. 2021.

    firme sns sekte

  • Strašno

    17:41 // 19. 11. 2021.

    Prostorije pripadaju najstarijem fudbalskom klubu u Pirotu,Jedinstvu,još malo pa 100 godina,a FK T.Rajić samo koristi te prostorije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: