Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:35, 6. 7. 2019.

| Sport

Krunić: "Radnički ima pobednički mentalitet"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
simo krunic, trener radnickog
Krunić veruje u ovu ekipu Radničkog; foto: FK Radnički

Dva dana nakon što je zvanično objavljeno da će Simo Krunić preuzeti mesto šefa stručnog štaba niškog Radničkog nakon odlaska Nenada Lalatovića, 52-godišnji stručnjak je promovisan na stadionu "Čair" nakon čega je otišao na stadion na Bubnju gde će niški igrači trenirati narednih dana dok se završavaju radovi na terenu "Čaira". Krunić ističe da treba da nastave da "ginu" na svakom meču i u ovom prvenstvu.

Pet dana pre početka sezone i utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope Radnički je promovisao novog trenera koji je bio sa ekipom na pripremama u Sloveniji, a zvanični početak rada obeležio potpisivanjem ugovora u četvrtak popodne. Krunić ističe da mu je čast što je izabran za trenera, za njega, velikog kluba.

To je klub koji je izrastao u jedan od najboljih srpskih klubova. Zahvalio bih se rukovodstvu kluba na čelu sa Ivicom Tončevim koji je odlučio da upravo ja radim u Radničkom. Za mene je ovo klub koji je jedan od naših najboljih u državi. Prošle sezone se vratio na staze uspeha. Koja god ekipa da razdvoji Zvezdu i Partizan, znate da se to teško dešava. To je uspeo Radnički, igrajući vrhunski fudbal. To je najbolji rezultat u odnosu postignutih golova i pobeda - kazao je Krunić.

Ovog leta je dosta igrača koji su činili okosnicu tima otišlo sa "Čaira", ali su stigla i nova imena koja treba da zasluže epitet "pojačanja". Prema mišljenju novog trenera Radničkog, klub mora da nastavi sa rezultatima iz prošle sezone.

To je veliki izazov za mene. Sve osim plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope ja smatram neuspehom za Radnički. Klub je uspeo da obezbedi kvalitetna pojačanja. Igrači koje sam zatekao i ovi novi koji su došli polako se uklapaju. U svlačionici imamo pobednički mentalitet, što je preneto iz prethodne godine. Treba igrače držati na tom nivou. Treba da nastavimo da "ginemo" na svakom meču i u ovom prvenstvu. To će zavisiti od svih nas - kaže Krunić.

Plan je, dodaje Krunić, da u Radnički dođe još igrača.

Naš cilj da od igrača izvučemo maksimum koji imaju. Nećemo tražiti više od onoga što oni mogu da nam daju. Na osnovu njihovih kvaliteta organizovaćemo igru koja će nam dati dobre rezultate. Kada razmišljamo o prvenstvu, naravno da ćemo imati vremena da dovedemo još neke igrače. Neki od onih koje smo tražili čekaju inostrane angažmane da bi u zadnjem momentu potpisali za neki naš klub, a to je kraj avgusta. Puno vremena nemamo za kvalifikacije za Ligu Evrope - kaže Krunić.

Prvi meč na klupi Radničkog Krunić će imati već u četvrtak, 11. jula kada niški tim započinje borbu u Evropi protiv Flore u Talinu.

Kada se kaže Estonija, mislimo da je to lako. Ova ekipa je prva na tabeli i igra dobro. Ta utakmica biće pravi ispit za sve nas. Ovde nemamo priliku da se "vadimo". Moraćemo mnogo više da pokažemo nego na pripremama tokom perioda koji sam ja proveo sa ekipom. Cela uprava i igrači svesni su da je to razočaranje za navijače i grad, tako da, od početka priprema, od kada sam došao orijentisani smo na tu utakmicu. Dva puta po 90 minuta znaće se pravac u kome idemo a odmah na startu smo na velikom ispitu - rekao je Krunić.

Podsetimo, ugovore o pozajmici sa niškim Radničkim potpisali su dojučerašnji igrači šampiona Srbije Crvene zvezde Dejan Meleg i Erik Jirka. Prethodno su vicešampiona Srbije pojačali doskorašnji napadač Mladosti iz Lučana Milan Bojović, zatim dosadašnji levi bek češkog prvoligaša Karvine Lazar Đorđević, odbrambeni fudbaler Ivan Ostojić iz praškog kluba Dukla, doskorašnji napadač beogradskog Rada Stefan Mihajlović, golman Nikola Petrović iz kruševačkog Napretka i zadnji vezni Luka Čermelj.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Box

    09:57 // 8. 7. 2019.

    Napred Radnicki !

  • MERAKLIJOS

    19:57 // 7. 7. 2019.

    Jarane dobrodošao u Niš.Samo slušaj i radi svoj posao i nemoj da filozofiraš jer to ovdi ne prolazi.Glavni ti je bata Ivica i kraj,svi ostali nebitni.Belo belo,crno crno i bice ok.

    • Ouzo

      08:32 // 8. 7. 2019.

      A,od bata ivice,za tebe,komplet propusnica!

  • Djole

    10:50 // 7. 7. 2019.

    Srecno!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: