Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 1. 7. 2013.

| Sport

Kuglana Čair i dalje čeka rekonstrukciju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kuglana-cair.jpg
Kuglana Čair; foto: sccair.rs

Iako je početak radova na rekonstrukciji kuglane u Čairu bio najavljen za maj 2012. godine, montaža nove opreme još nije počela jer firma koja ima tu obavezu nije ispunila deo dogovora, kažu u Kuglaškom savezu Niša.

Maja prošle godine trebalo je da počne rekonstrukcija kuglane u Sportskom centru Čair da bi ovaj objekat dobio potrebni međunarodni sertifikat.

- Iz rebalansa budžeta iz 2011. godine izdvojen je novac za novu kuglanu sa međunarodnom licencom. Uplaćeno je 2,7 miliona dinara firmi “Pauly Balkan” iz Sombora. Nije došlo do montiranja, samo je stigao deo opreme u Niš - rekao je Edo Crnalić, predsednik Kuglaškog saveza Niša.

Radovi su prošle godine bili pomerani za jul, ali ni tada nisu počeli. Ni skoro 14 meseci kasnije radovi nisu počeli, a postoji strah da kuglana ni za novu sezonu neće dobiti potrebnu opremu.

- Mi u Kuglaškom savezu se plašimo da se neće montirati. Razgovarali smo i ranije sa direktorom Sportskog centra Čair Draganom Perićem, ali se ništa nije dogodilo. Pričali smo sa svima, čekamo i nadamo se da ćemo uskoro razgovarati i sa gradonačelnikom Niša - dodaje Crnalić.

IMG-6823

Kako je rekao Crnalić, firma iz Sombora je "odbila da izvrši montažu jer su tražili dodatnih 7.500 evra". U Sportskom centru Čair nisu uspeli da nađu odgovor na pitanja "da li će i kada početi montiranje nove opreme".

-  Firmi "Pauly Balkan" je isplaćen celokupan iznos, mi smo izvršili kompletno istraživanje šta se dogodilo u međuvremenu, ali oni nisu odradili svoj deo posla. U međuvremenu se uključio i Sektor privrednog kriminala, odradili smo veštačenje, komisijski smo utvrdili šta je urađeno i ustanovljeno je da je samo deo robe stigao. Pridružili smo se krivičnom gonjenju odgovornog lica i istakli obeštetni zahtev od 1,9 miliona. Ide na sud i da se vidi ko je krivac - rekao je Dragan Perić, direktor Sportskog centra Čair.

Kontakata sa predstavnicima somborske firme je bilo, ali je sve ostalo samo na razgovoru i dogovaranju za sastanak.

- Pokušavali smo da stupim u kontakt sa nekim iz firme “Pauly Balkan”. Na osnovu ranijih kontakata tri puta smo zakazivali sastanak i tri puta su nas prevarili. Tog čoveka iz te firme su pozvali nadležni iz Privrednog kriminala, bio i na saslušanju u niškom SUP-u, ali ne znam detalje. Odradili smo se sve što je bilo do nas - priča Perić

IMG-6825

Komentar iz firme “Pauly Balkan” nismo uspeli da dobijemo jer broj fiksnog telefona koji je prijavljen APR-u i nalazi se na sajtu ove firme koristi drugi pretplatnik, a broj mobilnog telefona direktora Zorana Pavlića nije u funkciji.

Prema podacima Narodne banke Srbije, račun ove firme iz Sombora je od 26. februara ove godine u blokadi, a trenutno iznosi 174.203 dinara.


Postojeća kuglana u teškom stanju

- Postojeća kuglana je u sve lošijem stanju. Dve godine nije kupljeno ništa od sredstava za održavanje. Kuglana je neispravna za Superligu i Niš-Put ne može da je koristi, a biće pitanje kako će i ostala 4 kluba da je koriste jer je oprema u katastrofalnom stanju - rekao je Edo Crnalić, predsednik Kuglaškog saveza Niša.

Kako Crnalić dodaje, prema proceni Saveza, za “obnavljanje” opreme bi trebalo izdvojiti oko 700.000 dinara.

- Trenutno nemamo sredstva od onog što smo uradili. Ovo je maksimum koji smo mogli da pržimo - istakao je Perić, direktor Sportskog centra.

Za bolje rezultate, ali i za bolji razvoj sporta u Nišu potrebno je da se nešto učini sa kuglanom. Kuglanje je razvijen sport u Nišu, a to pokazuje i činjenica da je na tradicionalnom Kupu cara Konstantina učestvovao rekordan broj takmičara - 70.

Niš-Put u najtežoj situaciji

U najtežoj situaciji je niški superligaš Niš-Put koji je ove i prethodne sezone morao da traži kuglanu za domaćinstvo van Niša.

Pre dve godine bio je domaćin u Aranđelovcu, a prošle u Kruševcu. Biti domaćin u tuđem gradu košta mnogo više...

- Treba izdvojiti novac za put, za iznajmljivanje sale i to su bespotrebni troškovi. To se održava i na rezultate, Tokom prve tri sezone, kada smo se takmičili u Nišu, bili smo jednom drugi i dva puta treći, igrali smo u Evropi. Prošle i ove sezone smo peti - ističe Darko Marković, sekretar Niš-Puta i trener u ovom klubu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • no name

    11:22 // 3. 7. 2013.

    Izvinjavam se na digresiji, ali da li je u planu i sredjivanje bazena Cair? Svlacionice, mokri cvorovi i tusevi su u katastrofalnom stanju. Za sta placamo kartu 200din? Sramota za SC Cair i Nis

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: