Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kuglana Niš

  • IMG_20231213_132510

    Nova kuglana svečano otvorena pred izbore, ali još čeka upotrebnu dozvolu

    Četiri dana pred izbore u svečanoj atmosferi je otvorena nova kuglana, jedna od najmodernijih na Balkanu i samo za profesionalni sport, ali ovaj sportski objekat još nema upotrebnu dozvolu, kaže direktorka Sportskog centra "Čair" Branka Aranđelović. Ona dodaje da očekuju do poslednjeg petka u 2023. godini da stigne upotrebna dozvola i "Čair" preuzme brigu o kuglani. Stara kuglana će, potom, biti otvorena za rekreaciju.

    (6) detaljnije
  • kuglana 1, radovi, foto ljubica jocic

    Nova kuglana u Nišu samo za klubove, stara za rekreaciju

    Niš bi za mesec i po dana, prema rečima direktorke Sportskog centra "Čair" Branke Aranđelović, trebalo da dobije novu "classic" kuglanu koja bi trebalo da ima četiri staze, kafić, svlačionice i mesta za 2.000 gledalaca. Novi prostor biće samo za klubove, a stara kuglana koja je u sklopu zatvorenih bazena biće za rekreaciju i građanstvo.

    (2) detaljnije
  • kuglanje

    Izabran izvođač radova u kuglani u Nišu, cena - 330.000 evra

    Adaptaciju prostora za "classic" kuglanu, koja bi trebalo da ima četiri staze radiće firme SIB invest iz Niša i Termopro iz merošinskog sela Aleksandrovo pošto je njihova ponuda, prema oceni komisije, bila najbolja na tenderu koju je raspisao KLER. Vrednost radova je niža od procenjene, a iznosi 38.623.465 dinara sa PDV-om.

    (5) detaljnije
  • Kuglana i streljana, Nis, spolja, foto Ljubica Jocic

    Javna nabavka za kuglanu u Nišu dvaput pomerena

    "Naručilac je zbog učinjenih izmena dokumentacije produžio rok za podnošenje ponuda", ovo obaveštenje je Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj, koja je naručilac, dva puta morala da piše na portalu javnih nabavki. Prvobitni rok za ponuđače za izvođenje radova na adaptaciji kuglane sa četiri staze je bio 20. mart, sledeći 31. mart, a najnoviji je 4. april do 12 sati.

    (2) detaljnije
  • Streljana i kuglana, Cair, foto Ljubica Jocic

    Niš dobija novu kuglanu sa četiri staze

    U prostoru gde je pre tri godine otvorena streljana u Nišu, umesto ranije najavljene sale za američko kuglanje (bowling), planirana je izgradnja nove kuglane. Raspisana je javna nabavka za izvođenje radova na adaptaciji prostora "classic" kuglane koja će imati četiri staze, kao i za nabavku i ugradnju opreme. Ponuđači imaju rok do 20. marta da se jave kada bi trebalo da bude izabran najbolji za ovaj posao. Vrednost radova nije određena.

    (2) detaljnije
  • FOTO 1

    Osamdesetogodišnja kuglašica aktivno trenira u rekonstruisanoj i nada se novoj kuglani u Nišu

    Iako će uskoro da proslavi 80. rođendan, Miljojki Jovanović ne pada teško da tri puta nedeljno trenira kuglanje i aktivno se takmiči sa veterankama. Posle 14 godina kuglana u "Čairu" je nedavno rekonstruisana, ali i dalje ne ispunjava sve kriterijume za plasman u superligu, a od nje, kaže kroz šalu, Miljojka ne odustaje.

    (7) detaljnije
  • Pobednici-2018

    Nikolićeva i Marković pobednici 61. Prvenstva Niša u kuglanju

    Jedanaesti put u karijeri Slađana Nikolić iz kluba Niš-put osvojila je naslov šampionke Niša, dok je Darko Marković iz istog kluba 12. put u karijeri postao prvak grada.

    detaljnije
  • kuglanje-kup-grada.jpg

    Održan prvi pojedinačni Kup Niša u kuglanju

    U kuglani Sportskog centra Čair najbolja kod dama bila je Slađana Nikolić iz Putara, a prvi među seniorima bio je Milan Martinović, član Niš-puta.

    detaljnije
  • 490x370-kuglasi-nis-puta.jpg

    Kuglaši Niš-puta počeli pripreme

    Takmičari Kuglaškog kluba "Niš-put" spremaju se za sezonu u Superligi koja počinje 13. septembra i za Kup Evrope gde će pokušati da se plasiraju u Ligu šampiona.

    (1) detaljnije
  • kuglanje-nis.jpg

    Završen Kup cara Konstantina u kuglanju

    U kuglani Sportskog centra Čair u Nišu završen je 13. Kup cara Konstantina u disciplini sprint. Njabolji među kuglašima bio je Darko Marković, a kod dama Milica Radenković.

    detaljnije
  • 490x370-kuglanje-nis-put.jpg

    57. Prvenstvo Niša u kuglanju

    "Kuglaški savez Niša", u znaku jubileja 35. godina od osnivanja, organizuje "57. Pojedinačno prvenstvo grada Niša u kuglanju".

    (3) detaljnije
  • 490x370-490x370-kuglasi-nis-puta.jpg

    U Evropu bez kuglane

    Kuglaši Niš-puta završili su sezonu u Superligi na drugom mestu i tako obezbedili plasman u Kup Evrope, a sve svoje mečeve igrali su u Kruševcu jer u Nišu kuglana nema licencu.

    (4) detaljnije
  • kuglana-cair.jpg

    Kvar u kuglani odlaže mečeve kuglaša

    Meč Prve lige za kuglašice Putara iz Niš i beogradskog EDB-a, kao i susret Srpske lige između Meraklija i Šumadije odloženi su zbog kvara na jednoj stazi kuglane "Čair".

    detaljnije
  • bane-ignjatovic.jpg

    Ignjatović uhapšen zbog kuglane

    Bivši direktor niškog Sportskog centra “Čair” Bratislav Ignjatović, koji je u utorak iznenada priveden, osumnjičen je za korupciju u vezi sa rekonstrukcijom kuglane.

    (3) detaljnije
  • 800x600-bane-ignjatovic.jpg

    Uhapšen bivši direktor SC "Čair"

    Doskorašnji direktor Sportskog centra "Čair" Bratislav Ignjatović, funkcioner DS, uhapšen je rano jutros. U policiji odbijaju da govore o razlozima.

    (15) detaljnije
  • kuglana-cair.jpg

    Kuglana Čair i dalje čeka rekonstrukciju

    Iako je početak radova na rekonstrukciji kuglane u Čairu bio najavljen za maj 2012. godine, montaža nove opreme još nije počela jer firma koja ima tu obavezu nije ispunila deo dogovora, kažu u Kuglaškom savezu Niša.

    (1) detaljnije
  • ampioni-2012.jpg

    Održano prvenstvo Niša u kuglanju

     Darko Marković (Niš – Put) pobednik je na pojedinačnom prvenstvu Niša u kuglanju za 2012. godinu u konkurenciji seniora, dok je u konkurenciji seniorki najbolja bila Slađana Nikolić (Putar).

    (1) detaljnije
  • 490x370_kuglana-nis

    Kuglana još bez nove opreme

    Tokom sledeće nedelje bi trebalo da počne montiranje nove opreme u kuglani Sportskog centra Čair u Nišu. Radovi bi trebalo da budu završeni do 20. jula.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: