Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kup CEV

  • ok nis, monpelje 5, foto CEV

    OK Niš: Uspeh u Evropi kao motiv za domaća takmičenja

    Plasman u četvrtfinale Kupa CEV, najveći uspeh u evropskim takmičenjima, stavio je višnju na tortu ove uspešne godine za Odbojkaški klub Niš, aktuelnog vicešampiona Srbije. Prolaz među osam najboljih ekipa u ovom nadmetanju Starog kontinenta bio je i najveći uspeh nekog srpskog muškog odbojkaškog kluba ove sezone, a Nišlijama će sigurno dati dodatni motiv i podstrek za domaću Superligu i Kup Srbije. Prvi zadatak nakon Evrope niški odbojkaši imaju već u subotu, 26. decembra kada u revanšu četvrtfinala Kupa dočekuju Ribnicu iz Kraljeva.

    (1) detaljnije
  • ok nis, monpelje 1, foto CEV

    OK Niš nije uspeo da napravi istorijski uspeh i plasira se u polufinale Kupa CEV

    Odbojkaši Niša zaustavljeni su u četvrtfinalu Kupa CEV, što je njihov najveći uspeh u istoriji kluba, pošto su u Francuskoj izgubili od Monpeljea rezultatom 3:0 (25:22, 25: 19, 25:15). Plasmanom među osam najboljih ekipa u Kupu CEV odbojkaši Niša su ostvarili najbolji rezultat u Evropi od svih srpskih muških ekipa.

    (4) detaljnije
  • ok nis, monpelje 5, foto CEV

    Odbojkaši Niša protiv Monpeljea za novo pisanje istorije niškog sporta

    Nakon pobede nad Polonijom iz Londona u osmini finala Kupa CEV, odbojkaški Niša imaće priliku da odu lestvicu dalje jer ih u četvrtak, 17. decembra u Francuskoj očekuje duel sa domaćim Monpeljeom u četvrtfinalu evropskog takmičenja. Monpelje je drugoplasirani tim francuske lige koji od 13. oktobra ne zna za poraz, a trener Niša Dragan Svetozarević pohvalio je borbenost i zalaganje svoje ekipe i kaže da su iznenađenja moguća, a niški odbojkaši će dati sve od sebe da jedno takvo i načine.

    (1) detaljnije
  • ok niš

    Pisanje istorije: Odbojkaši Niša u četvrtfinalu Kupa CEV

    Pobedom nad Polonijom iz Londona rezultatom 3:1 odbojkaši Niša plasirali su se u četvrtfinale Kupa CEV i ovo je dosad najveći uspeh ovog kluba u nekom evropskom takmičenju. Borba za polufinale je u četvrtak, 17. decembra u Monpeljeu.

    (4) detaljnije
  • OK Niš na aerodromu u Francuskoj

    Odbojkaši Niša protiv Polonije iz Londona traže prolaz u četvrtfinale Kupa CEV

    Prvi evropski meč ove sezone odbojkaši Niša, aktuelni vicešampioni Srbije, odigraće u utorak, 15. decembra kada se u francuskom Monpeljeu sastaju sa Polonijom iz Londona u osmini finala Kupa CEV. Ako pobede, dva dana kasnije igraće četvrtifnale sa pobednikom duela Mladi radnik iz Požarevca - Monpelje. Trener niškog tima Dragan Svetozarević veruje u prolazak u četvrtfinale.

    (1) detaljnije
  • aleksandro garsija visente

    Tehničar iz Brazila u Odbojkaškom klubu Niš

    Brazilski tehničar Aleksandro Garsija Visente pojačao je redove Odbojkaškog kluba Niš koji će za desetak dana igrati osminu finala CEV kupa protiv Polonije iz Londona. 30-godišnji internacionalac potpisao je ugovor sa niškim superligašem koji 12. decembra nastavlja takmičenje u domaćoj Superligi.

    (2) detaljnije
  • musa kone, ok nis

    Odbojkaši Niša u Francuskoj traže prolaz u polufinale Kupa CEV

    Zbog epidemiološke situacije u celoj Evropi i otkazivanja nekih mečeva u šesnaestini finala Kupa CEV, meč osmine finala i eventualnu utakmicu četvrtfinala Odbojkaški klub Niš odigraće u Francuskoj. Nišlije će igrati u osmini finala sa Polonijom iz Londona, a pobednika tog duela dan kasnije čeka bolji iz meča Mladi radnik iz Požarevca - Monpelje iz Francuske.

    (1) detaljnije
  • ok nis, ekipa, blok, septembar 2020, foto jv vanja keser

    Oba evropska meča OK Niš igra u Belorusiji

    Plasman u osminu finala Kupa CEV odbojkaši Niša tražiće u Belorusiji pošto će oba meča evropkog takmičenja igrati u gostima. Prvi meč se igra u utorak, 10. novembra, a revanš dan kasnije u dvorani "Uručje" u Minsku, objavila je Evropska odbojkaška konfederacija.

    (2) detaljnije
  • ok niš

    Evropske mečeve odbojkaši Niša igraju novembra

    Prvi meč šesnaestine finala Kupa CEV odbojkaši Niša odigraće u sredu, 11. novembra u beloruskom Soligorsku protiv Šahtjora. Revanš je nedelju dana kasnije u hali "Čair" u Nišu.

    detaljnije
  • numori keita ok nis odbojka

    Niški odbojkaši u CEV kupu protiv beloruskog Šahtjora

    Drugoplasirani tim Grupe E kvalifikacija za Ligu šampiona je Šahtjor Sologorsk iz Belorusije i on će biti rival OK Niš u šesnaestini finala evropskog Kupa CEV. Precizni datumi mečeva još nisu određeni, ali trebalo bi da se održe sledeće sedmice i revanš nedelju dana kasnije.

    (1) detaljnije
  • milan stojkovic, ok nis, foto jv vanja keser

    Odbojkaši Niša protiv ekipe iz Belorusije, Belgije ili Švajcarske na startu Kupa CEV

    Ko će biti protivnik Odbojkaškom klubu Niš u prvom kolu Kupa CEV biće poznato nakon kvalifikacija za Ligu šampiona, a mogući protivnici su švajcarski Amrisvil, Šahtjor Sologorsk iz Belorusije i Mazeik iz Belgije. Evropski mečevi Nišlije očekuju 20. i 27. oktobra.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: