Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:18, 19. 2. 2016.

| Sport

Kup Koraća: Zvezda u laganom ritmu do polufinala

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Košarkaška utakmica
Zvezda slavila rutinskom igrom od prvog do poslednjeg minuta; foto: Vanja Keser

U poslednjem četvrtfinalnom duelu Kupa Radivoja Koraća košarkaši Crvene zvezde sa pola snage savladali su ekipu Smedereva rezultatom 89:44 i tako zakazali susret sa Partizanom u polufinalu.

Kao što se i pre meča znalo, evroligaš iz Beograda je mnogo puta kvalitetniji tim od Smederevaca tako da rezultatska neizvesnost nijednog trenutnka nije postojala.


U laganom ritmu crveno-beli su posle tri minuta igre poveli 9:0, Smederevo za to vreme nije postiglo koš, ali je nakon tajm-auta totalni autsajder na ovom meču došao do svoje igre i prišao na -4 (13:9).

Smederevci su veći deo prve četvrtine igrali zonsku odbranu svesni činjenice da ne mogu da pariraju fizički nadmoćnijoj ekipi. Crveno bele je dobro služio šut za 3 poena – dva je pogodio Rebić, jednu Micić, a nakon četvrte trojke, prve za Lazića i efektnog zakucavanja Cirbesa Zvezda je serijom 11:1 imala 14 poena prednosti.

VAK-0321 Odsustvo bilo kakve neizvesnosti krasilo je poslednju utakmicu četvrtfinala; foto: Vanja Keser

Već posle 10 minuta branilac trofeja na Kupu stekao je ogromnu prednost od 18 poena prednosti - 30:12.

Šuterski neraspoloženo otvorile su obe ekipe drugu deonicu. Predstavnik Košarkaške lige Srbije nije odustajao od zonske odbrane, a igrači Zvezde nisu previše oklevali u šutu van linije 6.75.

Svestan odsustva rezultatske neizvesnosti Dejan Radonjić je već u drugoj četvrtini počeo da forsira igrače sa manjom minutažom u dosadašnjem toku sezone, pa su primera radi centarski duo činili Tejić i Simanić.

Upravo je golobradi Simanić imao finu rolu. Prvo se u listu strelaca upisao prodorom, a onda je odapeo šut van linije 6.75 metara. Smederevci su dobro parirali apsolutnom favoritu u drugih 10 minuta i drugu četvrtinu izgubili sa samo pet poena razlike.

Posle 20 minuta rezultat je bio 47:24.


Na startu drugog poluvremena trener Zvezde na teren je poslao najjaču petorku, koja je zatvorila sve prilaze košu, ali nije pokazala izrazitu efikasnost u napadu. Posle šest minuta košarke rezultat u trećem kvartalu bio je 5:4 za crveno-bele.

Nije polazilo ništa za rukom u napadu izabranicima Dejana Radonjića, bez imalo volje i elana su ušli u drugo poluvreme. Primetno je bilo da igrači Zvezde troše minimalnu dozu energije, kako bi za polufinale bili što svežiji.

Ekipa Smedereva je ponosno prkosila ekipi sa Malog Kalemegdana i uživala u ambijentu prepunog Čaira. Zakucavanjem u kontri Dangubića, Zvezda je prvi put otišla na više od 30 poena razlike (61:30), a posle 30 minuta igre bilo je 61:35 za trostrukog uzastopnog osvajača Kupa.

Glavnu reč u napadu crveno-belih u poslednjoj deonici imali su zlatni juniori sa Evropskog prvenstva iz Italije prošlog leta – Nikola Rebić i Marko Gudurić, koji su svojim poenima vodili Zvezdu do +36 (76:40).

VAK-0088 Odsustvo bilo kakve neizvesnosti krasilo je poslednju utakmicu četvrtfinala; foto: Vanja Keser

Najmlađa petorka Crvene zvezde progresivno je povećavala razliku, koja je na kraju iznosila 45 poena razlike – 89:44.

Ovim trijumfom četa Dejana Radonjića zakazala je duel u polufinalu protiv “večitog rivala” Partizana, tako da će gledaoci u Nišu i drugu godinu u nizu učestvovati u jednom vrhunskom spektaklu.

CRVENA ZVEZDA – SMEDEREVO 89:44 (30:12, 17:12, 14:11, 28:9)

Hala Čair, Niš

Sudije: Jevtović, Ninković, Milovanović

CRVENA ZVEZDA: Kinsi 6, Rebić 15, Dangubić 8, Lazić 3, Simanić 10 (7sk), Micić 10, Tejić 8 (8sk), Simonović 3, Gudurić 10, Miler 6, Cirbes 4, Štimac 6

SMEDEREVO: Rogan, Đorović 3, M. Antić 4, J. Antić 3 (6sk), Dedijer 4, Rnić 2, Đorđević 13, Ljubisavljević 3, Torbica,Vasilić 12 (14sk), Kostić, Beslać

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: